Πρόσκληση ενδιαφέροντος για κάλυψη θέσεων γιατρών υπαίθρου

07-06-2017

Πρόσκληση ενδιαφέροντος για την κάλυψη θέσεων ιατρών υπηρεσίας υπαίθρου (υπόχρεων και επί θητεία) στα Π.Ε.Δ.Υ-Κέντρα Υγείας, Π.Ε.Δ.Υ-Περιφερειακά Ιατρεία, Π.Ε.Δ.Υ–Ειδικά Περιφερειακά Ιατρεία, Π.Ε.Δ.Υ–Πολυδύναμα Περιφερειακά Ιατρεία και Γενικά Νοσοκομεία – Κέντρα Υγείας, σε νησιωτικές ή άγονες ή προβληματικές περιοχές, καθώς και στα χαρακτηρισμένα ως άγονα Περιφερειακά, απευθύνει το υπουργείο Υγείας.

Από σήμερα έως και 19 Ιουνίου οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλλουν την σχετική αίτηση και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά. Σημειώνεται ότι ιατροί που είχαν συμμετάσχει σε Προκήρυξη ή Πρόσκληση Ενδιαφέροντος του Υπουργείου Υγείας από το 2011, καταθέτουν αίτηση χωρίς τα απαιτούμενα δικαιολογητικά (εκτός κι αν τα δικαιολογητικά ήταν ελλιπή, τα οποία και συμπληρώνουν). Απαραίτητη προϋπόθεση σε αυτή την περίπτωση είναι η σαφής αναφορά στην προκήρυξη ή πρόσκληση ενδιαφέροντος που είχε λάβει μέρος ο υποψήφιος (στην οποία και είχε καταθέσει όλα τα δικαιολογητικά), καθώς και σε ποια κατηγορία ιατρών (υπόχρεων ή επί θητεία) έχει συμμετάσχει. Σε διαφορετική περίπτωση ο υποψήφιος ιατρός υποχρεούται να καταθέσει εκ νέου όλα τα δικαιολογητικά .

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι ιατροί υπόχρεοι υπηρεσίας υπαίθρου και οι ιατροί επί θητεία. Οι υπόχρεοι ιατροί υπηρεσίας υπαίθρου προηγούνται των επί θητεία. Επίσης, ιατροί που υπηρετούν με παράταση θητείας έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην παρούσα πρόσκληση ενδιαφέροντος. Οι ιατροί (υπόχρεοι και επί θητεία) που δεν έχουν δικαίωμα επιλογής θέσης, σύμφωνα με την αριθμ. Α2γ/Γ.Π.οικ.26519/2015 απόφαση, θα αναγράφουν στην αίτηση και στο πεδίο «ΕΠΙΔΙΩΚΟΜΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ» τη φράση «Χωρίς δικαίωμα επιλογής θέσης».

Το έντυπο της αίτησης χορηγείται από την υπηρεσία, ενώ είναι αναρτημένο και στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου (www.moh.gov.gr), μαζί με την προκήρυξη. Η σειρά επιλογής των κωδικών – θέσεων εκφράζει και τη σειρά προτίμησης, ενώ δεν είναι υποχρεωτική η επιλογή όλων των θέσεων καθώς και του Νομού.