Κάτι …τρέχει στον ΕΟΦ

09-06-2017

Eκκωφαντικοί είναι πλέον οι …ψίθυροι στη φαρμακευτική αγορά για μεγάλη πολυεθνική  φαρμακευτική εταιρεία στην ποδιά της οποίας φέρονται να “σφάζονται” διοίκηση και στελέχη του Ε.Ο.Φ.

Φαίνεται ότι η Διοίκηση έχει υποσχεθεί να αποδεχθεί και να προωθήσει με κάθε μέσον, αιτήματα της εταιρείας που ξεφεύγουν , τόσο από κάθε έννοια νομιμότητας,  όσο και ίσης μεταχείρισης μεταξύ των εταιρειών που προσφεύγουν στον Οργανισμό για  ίδιο θέμα.

Για την ακρίβεια ,πρόκειται για δύο μεγάλες εταιρείες ,υπό νέα εταιρική μορφή.

Έλαβαν υποσχέσεις ό,τι μπορούν να γίνουν δεκτά αιτήματα που σχετίζονται με αλλαγές στις άδειες κυκλοφορίας πολύ γνωστών φαρμάκων ,αλλαγές που εξυπηρετούν εμπορικούς σκοπούς, αλλά όχι και την προστασία του καταναλωτή-ασθενή.

Ενώ λοιπόν για αντίστοιχα αιτήματα άλλων εταιρειών υπήρξε αρνητική απάντηση από τον Οργανισμό ,στην προκειμένη περίπτωση φαίνεται το ίδιο αίτημα να αντιμετωπίζεται μεροληπτικά ,με πιέσεις για θετική απόφαση.

Από την άλλη υπάλληλοι σε εκνευρισμό , διοίκηση επικαλούμενη “πολιτική βούληση”(;;;) σε συνδυασμό με την υποστελέχωση και την έλλειψη σχεδιασμού αντιμετώπισης των αναγκών που προστίθενται, δεν αποτελούν σίγουρα σοβαρή βάση διεκδίκησης της έδρας του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων.

Και βέβαια ,οι υποδομές φτιάχνονται ,στελέχη μπορεί και να προσληφθούν αλλά …  η αξιοπιστία δεν αποκαθίσταται εύκολα.

Γι αυτό πολλοί και πιο παλιοί συμβουλεύουν ψυχραιμία  προσοχή και αυτοσυγκράτηση…