Πως η ζέστη μπορεί να μας κάνει πιο εγωιστές

19-06-2017

Έχουμε μπει για τα καλά στο Καλοκαίρι. Αυτό σημαίνει πως και η θερμοκρασία έχει ανέβει. Αυτό σημαίνει θάλασσα, παραλία και λεπτά ρούχα. Μέχρι εδώ όλα καλά. Φαίνεται όμως πως η ζέστη μας κάνει περισσότερο εγωιστές προς τους συνανθρώπους μας. Αυτό τουλάχιστον έδειξε νέα έρευνα.

Η πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι καθώς ο υδράργυρος ανεβαίνει, τόσο οι άντρες όσο και οι γυναίκες τείνουν να γίνονται πιο εγωιστές, λιγότερο κοινωνικοί και λιγότερο διατεθειμένοι να βοηθήσουν τους άλλους.

Στο πείραμα αυτό οι συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε δύο δωμάτια, τα οποία είχαν διαφορά θερμοκρασίας, 4° C, το ένα με το άλλο. Έπειτα τους δόθηκαν ερωτηματολόγια με ερωτήσεις ποικίλης ύλης στα όποια κλήθηκαν να απαντήσουν.

Η έρευνα έδειξε ότι το 63,9% των ατόμων που βρίσκονταν στο πιο ζεστό δωμάτιο βοήθησε (τον συνάνθρωπο του) στην απάντηση μιας τουλάχιστον ερώτησης, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για το άλλο δωμάτιο ήταν 94,6%.

Η έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο European Journal of Psychology, περιελάμβανε διάφορα πειράματα σχετικά με τις επιπτώσεις που έχει η ζέστη στην ανθρώπινη κοινωνική συμπεριφορά.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Πως να κοιμηθείτε καλά με τη ζέστη χωρίς κλιματιστικό
Γιατί ιδρώνουμε; Φταίει μόνο η ζέστη;