Σεξ: Τι κάνει μια γυναίκα να χάσει την ερωτική της διάθεση

20-06-2017

Η ερωτική διάθεση και η όρεξη για σεξ είναι παράξενο πράγμα. Μπορεί να χαθεί μέσα σε δευτερόλεπτα για τους πιο παράξενους λόγους. Ιδίως στις γυναίκες. Τι είναι λοιπόν αυτό που μπορεί να κάνει μια γυναίκα να χάσει την διάθεση της για σεξ; Μια νέα Βρετανική έρευνα δίνει την απάντηση.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Portsmouth στην Βρετανία εξέτασαν τις περιπτώσεις 76 γυναικών ηλικίας από 18 έως 42 ετών, τις οποίες χώρισαν σε 4 ομάδες:
– Στην 1η τους έδειξαν αηδιαστικές εικόνες ΠΡΙΝ τους δείξουν μια ερωτική ταινία.
– Στην 2η οι γυναίκες παρακολούθησαν τις ίδιες εικόνες ΑΦΟΤΟΥ είχαν δει μια ερωτική ταινία.
– Στην 3η οι συμμετέχουσες παρακολούθησαν εικόνες που προκαλούν τρόμο ΠΡΙΝ παρακολουθήσουν μια ερωτική ταινία.
– Στην 4η ομάδα, όπου παρακολούθησαν τις ίδιες εικόνες τρόμου ΑΦΟΤΟΥ είχαν δει μια ερωτική ταινία.

Οι επιστήμονες μέτρησαν την ροή αίματος στα γεννητικά όργανα των γυναικών κατά τη διάρκεια της ερωτικής ταινίας.

Τα αποτελέσματα της έρευνας δημοσιεύτηκαν στην επιστημονική επιθεώρηση PLOS One.
Οι ειδικοί διαπίστωσαν ότι εκείνες οι γυναίκες που είδαν την ταινία ΑΦΟΤΟΥ είχαν παρακολουθήσει εικόνες που τους προκαλούσαν αηδία ή τρόμο, είχαν μειωμένη σεξουαλική διέγερση ή η διέγερσή τους κράτησε για πολύ λιγότερη ώρα.

Η επικεφαλής της μελέτης, Dr. Diana Fleischman, υποστηρίζει ότι οι γυναίκες είναι πιο ευάλωτες στα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα από ό,τι οι άνδρες και αυτό τις κάνει ασυνείδητα να αυτοπροστατεύονται περισσότερο απέναντι στην έκθεσή τους σε ενδεχομένως μολυσματικές καταστάσεις.

Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι αν μια γυναίκα αισθανθεί αηδία την στιγμή της σεξουαλικής επαφής, επηρεάζεται πολύ περισσότερο από ό,τι ένας άντρας. Οι οσμές και η γεύση (κακοσμία σώματος ή στόματος, ιδρώτας, μαλλιά που μυρίζουν, άπλυτα σεντόνια κλπ) που θα αισθανθεί η γυναίκα επάνω στο σεξ, μπορεί να της εγείρουν συναισθήματα αηδίας και να κάνουν τον εγκέφαλο να θεωρήσει ότι υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης.

Έτσι, αυτόματα, ο εγκέφαλος στέλνει το μήνυμα της αποφυγής από αυτή την κατάσταση και, μοιραία, η σεξουαλική διέγερση χάνεται και μετατρέπεται σε αισθήματα αποτροπιασμού.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Σεξ: Γιατί το κόκκινο χρώμα αυξάνει την ερωτική διάθεση;
Σεξ: Πως η έντονη γυμναστική σκοτώνει την ερωτική διάθεση των αντρών