Χρυσή διάκριση για τη Novartis Hellas στον Εθνικό Δείκτη Εταιρικής Ευθύνης (CR Index)

21-06-2017

H Novartis Hellas βραβεύτηκε και φέτος από το Ινστιτούτο Εταιρικής Ευθύνης (Corporate Responsibility Institute), μεταξύ των εταιρειών με το υψηλότερο αίσθημα Εταιρικής Υπευθυνότητας, σύμφωνα µε τον Εθνικό Δείκτη Εταιρικής Ευθύνης (CR INDEX). Η Novartis Hellas απέσπασε για δεύτερη συνεχή χρονιά Χρυσή διάκριση, καθώς βραβεύτηκε για τη συνεπή δραστηριότητά της σε δύο βασικούς τομείς: τη διεύρυνση της πρόσβασης στην υγεία,  και την υπεύθυνη επιχειρηματική δραστηριότητα, με  την έμπρακτη υποστήριξή της προς την τοπική  κοινωνία.

Η Εταιρική Υπευθυνότητα είναι για τη Novartis αναπόσπαστο κομμάτι της επιχειρησιακής στρατηγικής και της δέσμευσης που έχει απέναντι σε όλους τους κοινωνικούς της εταίρους και επενδύει σε σημαντικές κοινωνικές πρωτοβουλίες με εστίαση στους ασθενείς, εργαζόμενους και πολίτες σε ανάγκη. Σε αυτό το πλαίσιο περιλαμβάνονται  δωρεές φαρμάκων, προγράμματα πρώιμης πρόσβασης ασθενών σε καινοτόμες θεραπείες, υποστήριξη ερευνητικών έργων και  35 συλλόγων ασθενών. To 2016 η εταιρεία υλοποίησε περισσότερες από 100 κλινικές μελέτες, 3 κοινωνικά προγράμματα πρόληψης και δωρεάν εξετάσεων, 5 εκστρατείες ευαισθητοποίησης κοινού για χρόνια νοσήματα και τα δικαιώματα των ασθενών σε συνεργασία με επιστημονικές εταιρίες και ενώσεις ασθενών, καθώς και προγράμματα υποστήριξης ασθενών για σοβαρές ασθένειες. Σταθερά κάθε χρόνο η εταιρεία αφιερώνει την ημέρα ίδρυσής της στους συνανθρώπους μας που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη φροντίδας, διοργανώνοντας την «Ημέρα Εθελοντικής Κοινωνικής Προσφοράς» των εργαζομένων της, που αποτελούν τους βασικότερους πρεσβευτές των αξιών της Novartis Hellas.

 

H Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της Novartis Ηellas, κ. Suzanne Kohout, δήλωσε με αφορμή τη χρυσή διάκριση: «Η υπεύθυνη επιχειρηματική δραστηριότητα για τη Novartis είναι αναπόσπαστο συστατικό της φιλοσοφίας και της επιχειρησιακής μας λειτουργίας. Κάθε αναγνώριση μας δεσμεύει να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για ένα βιώσιμο σύστημα υγείας, με επίκεντρο τους ασθενείς και την εμπιστοσύνη των εταίρων μας.»