Αυτό είναι το πιο μολυσμένο σημείο σε ένα αεροπλάνο

22-06-2017

 

Τώρα το καλοκαίρι είναι πιο πιθανό να μπούμε σε ένα αεροπλάνο για να πάμε σε έναν καλοκαιρινό προορισμό ή ακόμα και να επισκεφτούμε το χωριό για να κάνουμε τα μπάνια μας. Ποιο είναι όμως το πιο μολυσμένο σημείο ενός αεροπλάνου το οποίο θα πρέπει να προσέχουμε; Έρευνα μας δίνει την απάντηση.

Ερευνητές υγειονομικής υπηρεσίας έκαναν πρόσφατα μια μελέτη σε έναν μεγάλο αριθμό επιβατικών αεροπλάνων, με στόχο να αναδειχθεί το σημείο εκείνο στο οποίο έρχονται σε επαφή οι επιβάτες και είναι το πλέον «μολυσμένο».

Πριν την έρευνα και βάση της λογικής, ο μέσος άνθρωπος θα σκεφτόταν το δάπεδο, στο οποίο περπατούν οι επιβάτες, ή τις τουαλέτες, για… ευνόητους λόγους. Όσοι υπέθεσαν κάτι τέτοιο, έπεσαν έξω. Ποιο σημείο του αεροπλάνου βρέθηκε να «κουβαλά» τα περισσότερα βακτήρια (μικρόβια); Το σημείο που δεν πάει το μυαλό κανενός, ούτε καν μπορεί να το διανοηθεί κάποιος…

Ποιο είναι; Το τραπεζάκι που είναι τοποθετημένο στην πλάτη του μπροστινού καθίσματος, προκειμένου ο ταξιδιώτης να απολαμβάνει το γεύμα του, να διαβάζει και να απασχολείται καθ’ όλη τη διάρκεια της πτήσης.

Πρόκειται για ένα πραγματικό σοκ, το οποίο επιβεβαιώνεται τόσο σε επίπεδο εργαστηριακών αναλύσεων, όσο και παραδοχής των πληρωμάτων, που, όπως και να το κάνουμε, κάτι παραπάνω γνωρίζουν. Σύμφωνα με την έρευνα, τα τραπεζάκια που χρησιμοποιούν οι επιβάτες δεν απολυμαίνονται σχεδόν ποτέ.

Ποιο ήταν το αποτέλεσμα; Όπως έβγαλαν οι αναλύσεις, οι αποικίες βακτηρίων στα τραπεζάκια είναι περισσότερες από εκείνες που εντοπίστηκαν στις τουαλέτες! Φυσικά, το πάτωμα είναι αρκετά… επιβαρυμένο, ενώ υπάρχουν και άλλα μυστικά, τα οποία πρότειναν οι υπάλληλοι να διερευνηθούν και που θα όφειλαν να προσέχουν ή ακόμη και να… αποφεύγουν οι επιβάτες.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Πως τα συνεχή ταξίδια με αεροπλάνο κάνουν κακό στο DNA μας
Γιατί μας φαίνεται πάντα άνοστο το φαγητό στο αεροπλάνο;