Αυτές είναι οι 3 συνήθειες που φέρνουν την ευτυχία

Στις δύσκολες εποχές που ζούμε είναι δύσκολο να μείνουμε εντελώς ευτυχισμένοι. Υποχρεώσεις, άγχος, στρες, αγωνία για τα οικονομικά. Είναι εύκολο να πιστέψουμε πως έχουμε χάσει την ευτυχία. Κι όμως! Υπάρχουν τρία απλά καθημερινά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε και να μας βοηθήσουν να την ξαναβρούμε. Ποια είναι αυτά.

Στην πραγματικότητα η ευτυχία πηγάζει από τη θετική σκέψη.

Η αλήθεια είναι πως δεν υπάρχει οδηγός για το πως να κάνουμε τη ζωή μας πιο ευτυχισμένη, αλλά σίγουρα υπάρχουν πράγματα που μπορούν να μας κάνουν να νιώσουμε πιο όμορφα… και το σημαντικότερο!

Τα περισσότερα απ’ αυτά είναι ανέξοδα και δε χρειάζεται να δυσκολευτείτε για να τα αποκτήσετε.

Ο ραδιοφωνικός παραγωγός, Eric Zimmer, μίλησε με 200 ψυχολόγους και life coaches και κατέληξε στους τρεις λόγους που μπορούν να μας κάνουν… πιο ευτυχισμένους.

Στην πραγματικότητα η ευτυχία πηγάζει από τη θετική σκέψη, αλλά, παρ’ όλα αυτά χρειάζεται συνεχής και συνεπής προσπάθεια για να ζήσουμε μία καλύτερη ζωή.

Με ποιο τρόπο, όμως, μπορεί, να επιτευχθεί αυτό;

1. Διαλογιστείτε:
O Zimmer αναφέρει χαρακτηριστικά ότι ακόμα κι αν είναι μόνο για δύο ή τρία λεπτά την ημέρα, μια καθημερινή πρακτική διαλογισμού θα σας βοηθήσει να είστε περισσότερο συγκεντρωμένοι και συνειδητοποιημένοι.

Ο διαλογισμός, μπορεί, να σας βοηθήσει να καταλάβετε πώς λειτουργεί το μυαλό σας. Ο Zimmer υποστηρίζει: «Η ευτυχία βασίζεται στη συνειδητοποίηση» και συμπληρώνει «είναι σημαντικό να ξεκινήσετε να εξασκείτε αυτό το μυ».

Εάν είστε αρχάριος και δεν το έχετε επιχειρήσει ποτέ, τότε δοκιμάστε να καθίσετε σ’ ένα ήσυχο χώρο για λίγα λεπτά, την ίδια ώρα, κάθε μέρα. Αποβάλλετε κάθε σκέψη και προσπαθήστε να συγκεντρωθείτε στην αναπνοή σας. Αν έρθει μία σκέψη, τότε επιστρέψτε πάλι στην αναπνοή σας.

Ο Zimmer, αναφέρει ότι ο καθιστικός διαλογισμός δεν είναι ο μόνος διαλογισμός που μπορεί να σας βοηθήσει. Μπορείτε να δοκιμάσετε και άλλες δραστηριότητες, ως διαλογισμό, όπως το τρέξιμο ή ακόμα και τον καθαρισμό.

2. Συνδεθείτε, χρονομετρημένα, στο Internet:
Είναι γεγονός ότι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έχουν σχεδιαστεί για να μας κάνουν να είμαστε συνέχεια «κολλημένοι» πάνω τους και όπως δηλώνει ο Zimmer, «έχουμε μια φυσική επιθυμία να αποσπάσουμε την προσοχή μας με τα τηλέφωνά μας, κάτι που δεν είναι πάντα κακό, αλλά θα πρέπει να το κάνουμε για κάτι που πραγματικά μας ενδιαφέρει»

Η αλήθεια είναι ότι μπορούμε, πραγματικά, να χρησιμοποιήσουμε τα τηλέφωνά μας για κάτι που πραγματικά μας ενδιαφέρει και να αποφύγουμε την άσκοπη χρήση του Internet. Γι’ αυτό, αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το Facebook μόνο για 10 λεπτά… βάλτε ξυπνητήρι. Όταν χτυπήσει, αποσυνδεθείτε αμέσως!

3. Χρησιμοποιήστε την αλφάβητο για να διώξετε τις αρνητικές σας σκέψεις:
Αν παρατηρήσετε ότι έχετε πολλές αρνητικές σκέψεις, ο Zimmer συνιστά να δοκιμάσετε το παιχνίδι της αλφάβητου.

Ξεκινήστε με το Α, ονομάζοντας κάτι που εκτιμάτε και ξεκινάει μ’ αυτό το γράμμα. Στη συνέχεια, μεταβείτε στο Β, και κάντε το ίδιο μέχρι να φτάσετε στο Ω. Αυτό στην πραγματικότητα σας βοηθά να διώξετε κάθε αρνητική σας σκέψη και να φέρετε στο νου σας κάτι θετικό και ευχάριστο.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Σεξ: Είναι απαραίτητο για την ευτυχία σε ένα ζευγάρι;
Σεξ: Πόσες σεξουαλικές επαφές την εβδομάδα φέρνουν ευτυχία σε ένα ζευγάρι; (βίντεο)

In this article