ΠΟΕΔΗΝ: Το Νοσοκομείο-Ανώνυμη Εταιρεία της Σαντορίνης λειτουργεί ως Κέντρο Υγείας

24-07-2017

Επίσπευση εισαγγελικής έρευνας για το Νοσοκομείο της Σαντορίνης ζητάει η ΠΟΕΔΗΝ, με βάση το Υπόμνημα που κατέθεσαν οι Ιατροί πριν 4 μήνες, σύμφωνα με το οποίο η κατάσταση στο Νοσοκομείο είναι επισφαλής  λόγω της υποστελέχωσης, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η ζωή Ασθενών και η υγεία των Ιατρών. Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, κάθε μήνα διενεργούνται 20 αεροδιακομιδές  ενώ στο Κέντρο Υγείας του νησιού παραμένουν 40 εργαζόμενοι στο Κέντρο Υγείας στοιβαγμένοι ο ένας πάνω στον άλλον, λόγω ακριβής στέγης.

Και ενώ το υπουργείο Υγείας γιορτάζει τα γενέθλια του νοσοκομείου, το οποίο όπως υπογραμμίζει η ΠΟΕΔΗΝ είναι η πρώτη ανώνυμη εταιρεία που λειτουργεί στο ΕΣΥ, οι επεμβάσεις που διενεργούνται στο νοσοκομείο αφορούν μικροτραυματισμούς. Οι γυναίκες της Σαντορίνης δε μπορούν καν να γεννήσουν εκεί όπως είχε υποσχεθεί ο πρωθυπουργός.

Ο κος Πολάκης πανηγυρίζει στο facebook για την Σοβιετοποίηση του Κράτους αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ και από την άλλη ως Αν.Υπουργός Υγείας, υπογράφει το Ν.4368/2016 που για πρώτη φορά από ιδρύσεως του ΕΣΥ,  νοσοκομείο εντάσσεται σε αυτό με καθεστώς Ανώνυμης Εταιρείας.

Το Νοσοκομείο της Σαντορίνης παραχωρήθηκε στην ΑΕΜΥ ΑΕ η οποία το υπόλειτουργει υποστηρίζει η ΠΟΕΔΗΝ.  “Μπορεί η ΑΕΜΥ Α.Ε. να είναι μονομετοχική εταιρεία του Δημοσίου αλλά όταν ήταν αντιπολίτευση, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε βγει στα κάγκελα με την σύσταση της ΕΣΑΝ Α.Ε”. Επίσης,  μονομετοχική εταιρεία του Δημοσίου που έργο είχε την κοστολόγηση των υπηρεσιών, η οποία συνεχίζει σήμερα να λειτουργεί παρότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα την καταργούσε. Τώρα σιωπή λέιε η ΠΟΕΔΗΝ που μια Α.Ε. γίνεται ιδιοκτήτρια Νοσοκομείου, το οποίο εντάσσεται στο ΕΣΥ. Εάν συνέβαινε αυτό στο παρελθόν όταν ο κος Πολάκης ήταν συνδικαλιστής θα τα έκανε λίμπα!!!
Ο κος Πολάκης στην ΑΕΜΥ ΑΕ, δεν παρεχώρησε μόνο το Νοσοκομείο Σαντορίνης. Συνεχίζει να παραχωρεί πλήθος υπηρεσιών υγείας. Η Διοίκησή της ΑΕΜΥ ΑΕ δεν κρύβει την πρόθεσή της να ενταχθεί στο χρηματιστήριο ως πολυμετοχική εταιρεία. Οι πρώην Υπουργοί Υγείας που σύστησαν το ΕΣΥ την δεκαετία του 1980-1990 έκαναν Δημόσια μια σειρά μεγάλα Ιδιωτικά Νοσοκομεία, χωρίς τυμπανοκρουσίες, χωρίς να είναι θιασώτες της σοβιετοποίησης του κράτους.

Οι πρακτικές Πολάκη στο ΕΣΥ, περισσότερο Θάτσερ θυμίζουν παρά σοβιετοποίηση αναφέρει δηκτικά η ΠΟΕΔΗΝ, υπογραμμίζοντας ότι οι γιατροί που αποσπά ο κος Πολάκης για να εργαστούν στο Νοσοκομείο της Σαντορίνης “λακάνε” μόλις διαπιστώσουν τις συνθήκες που επικρατούν εκεί.

Το Νοσοκομείο Σαντορίνης λειτουργεί ουσιαστικά ως Κέντρο Υγείας αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ καθότι η στελέχωση είναι τραγική και μόνο το κτίριο θυμίζει Δευτεροβάθμιο Νοσοκομείο ενώ δεν έχει γίνει καμία προκήρυξη θέσης μόνιμων γιατρών

ΙΑΤΡΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΗΜΕΡΑ
Η κατάσταση σήμερα σε Ιατρούς στο Νοσοκομείο ΑΕ Θήρας είναι η εξής:
• 1 Παθολόγος Διευθυντής Ιατρός ΕΣΥ από το Κέντρο Υγείας
• 1 Γενικός Ιατρός Διευθυντής Ιατρός ΕΣΥ προερχόμενος από το Κέντρο Υγείας
• 1 Καρδιολόγος Ιατρός ΕΣΥ προερχόμενος από το Κέντρο Υγείας
• 1 Χειρουργός Ιατρός ΑΕΜΥ ΑΕ και 1 επικουρικός Χειρουργός Ιατρός ΕΣΥ
Πως να καλυφθεί με ασφάλεια ο Παθολογικός και Χειρουργικός τομέας, οι κλινικές, η Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας; Πως μπορούν να γίνουν χειρουργεία με ένα Καρδιολόγο, χωρίς κάλυψη από Διευθυντή Χειρουργό και χωρίς το Νοσοκομείο να διαθέτει Αιμοδοσία;
Οι γυναίκες θα γεννάνε στο τόπο τους είχε πει ο Πρωθυπουργός. Πως; Με έναν Παιδίατρο Ιατρό ΕΣΥ προερχόμενο από το Κέντρο Υγείας και τρεις Γυναικολόγους – Μαιευτήρες, με την παραπάνω επισφαλή στελέχωση του χειρουργικού τομέα και χωρίς αιμοδοσία;
Το Δευτεροβάθμιο Νοσοκομείο Θήρας Α.Ε. δεν διαθέτει κανέναν Ιατρό Οφθαλμίατρο, Δερματολόγο, Ογκολόγο, Νεφρολόγο. Και βέβαια δεν διαθέτει Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, αν και την υποσχέθηκε ο Πρωθυπουργός στα εγκαίνια. Διαθέτει έναν ΩΡΛ χωρίς μηχανήματα και χωρίς στέγη που είναι έτοιμος να παραιτηθεί. Διαθέτει μόνο δύο ορθοπεδικούς. Διαθέτει δύο Οδοντιάτρους χωρίς οδοντιατρικά μηχανήματα. Διαθέτει δύο μικροβιολόγους. Οι γιατροί έρχονται και φεύγουν παραιτούνται λόγω των συνθηκών εργασίας και της έλλειψης στέγης. Δεν υπάρχει σήμερα Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας. Την θέση κατείχε Διευθυντής Ιατρός Χειρουργός αποσπασμένος από τη Λέρο ο οποίος απηυδισμένος από τις συνθήκες που επικρατούν στο Νοσοκομείο και την έλλειψη στέγης παραιτήθηκε. Τώρα είναι σε αναρρωτική άδεια.