Τι να μην κάνετε ποτέ μετά το πρώτο ραντεβού

31-07-2017

Το πρώτο ραντεβού είναι αρκετά σημαντικό για ένα ζευγάρι. Είναι εκείνο που θα καθορίσει εάν η σχέση θα προχωρήσει ή εάν θα η γνωριμία θα παραμείνει αυτό ακριβώς: Μια απλή γνωριμία. Τι είναι λοιπόν αυτό που κάνει τη διαφορά; Τι πρέπει να κάνουμε για να διασφαλίσουμε την επιτυχία του πρώτου ραντεβού;

Η ψυχολόγος Rachel McLean, ειδικευμένη στα θέματα σχέσεων, από το The Vida Consultancy στη Βρετανία παρουσιάζει τι δεν πρέπει να κάνετε, για να μην καταστρέψετε το πρώτο ραντεβού.

1. Μην κάνετε το ραντεβού να μοιάζει με συνέντευξη:
Εάν έχετε ετοιμάσει πολυσέλιδη λίστα με ερωτήσεις, αφήστε την στο σπίτι. Ο καταιγισμός ερωτήσεων κάνει τον άλλο να αισθάνεται ότι τον ανακρίνουν ή ότι είναι υποψήφιος για κάποια θέση εργασίας. Αφήστε τη συζήτηση να κυλήσει φυσικά, αναζητώντας θέματα που ενδιαφέρουν και τους δύο.

2. Μην είστε ανταγωνιστικοί:
Δεν κάνουμε διαγωνισμό εδώ… Σίγουρα στόχος είναι να εντυπωσιάσετε και να τονίσετε τα επιτεύγματα ή τα θετικά σας στοιχεία, μην το κάνετε όμως σε υπερβολικό βαθμό ούτε με μορφή κόντρας.

3. Μην είστε αρνητικοί:
Η απαισιοδοξία λειτουργεί πολλές φορές σαν αυτοεκπληρούμενη προφητεία, οπότε αν η στάση σας είναι αρνητική μην περιμένετε να έχει θετική έκβαση το ραντεβού. Επίσης, σε κανέναν δεν αρέσουν οι μίζεροι άνθρωποι, οπότε μην αφήσετε να γίνει αυτός ο λόγος που μετά το πρώτο ραντεβού δεν θα ακολουθήσει και δεύτερο.

4. Προσέχετε τη γλώσσα του σώματος:
Προσέξτε να μην αφήνετε τους ώμους σας να γέρνουν προς τα εμπρός και μην σταυρώνετε τα χέρια σας, καθώς οι στάσεις αυτές αποπνέουν θλίψη, έλλειψη αυτοπεποίθησης και αμυντική στάση. Πολλές φορές η γλώσσα του σώματος μετράει περισσότερο κι αυτό αυτά που λέμε.

5. Αφήστε τον σαρκασμό:
Μπορεί στις παρέες σας ο σαρκασμός σας να κάνει τους άλλους να γελάνε, όμως κάποιος που δεν σας γνωρίζει καλά μπορεί να θεωρήσει αυτή τη συμπεριφορά προσβλητική.

6. Μην τον/την βομβαρδίσετε με μηνύματα μετά το ραντεβού:
Αποφύγετε να στείλετε απανωτά μηνύματα μετά το ραντεβού για να πείτε πόσο καλά περάσατε ή να εκφράσετε την επιθυμία σας για μια δεύτερη συνάντηση. Όπως ο καταιγισμός ερωτήσεων, έτσι και ο καταιγισμός μηνυμάτων μπορεί να θεωρηθεί κουραστικός ή να εκληφθεί ως ένδειξη απελπισίας.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Πόσο καιρό μετά την πρώτο ραντεβού να παντρευτώ;
Ποιο είναι το μυστικό για να σας ζητήσει ξανά σε ραντεβού;