Σεξ: Γιατί οι παντρεμένοι κάνουν το καλύτερο

01-08-2017

Μέχρι σήμερα όλοι πιστεύαμε πως ο γάμος σκοτώνει τον έρωτα. Φαίνεται όμως πως κάναμε πολύ μεγάλο λάθος. Αυτός είναι ένας μύθος που δεν φαίνεται να επιβεβαιώνεται. Ειδικοί λένε τώρα πως ο γάμος τονώνει τον έρωτα… Μάλιστα, όπως λένε, οι παντρεμένοι κάνουν καλύτερο σεξ.

Σύμφωνα με τη δημοφιλή ψυχοθεραπεύτρια και σύμβουλο γάμου, Esther Perel, η σεξουαλική σας ζωή δε σταματά όταν αποφασίζετε να παντρευτείτε, αλλά αντιθέτως τότε είναι που ξεκινά.

Η ίδια ανέφερε σε διάλεξη της, τον περασμένο μήνα: «Η σεξουαλική σας ζωή δεν τελειώνει όταν ανταλλάσσετε όρκους» και συμπλήρωσε: «Εκεί είναι που ουσιαστικά αρχίζει η ιστορία».
Ενώ στα αρχικά στάδια μιας σχέσης το σεξ είναι συχνά αυθόρμητο, η Perel υποστηρίζει ότι μετά το γάμο, το σεξ γίνεται περισσότερο μία «δημιουργική επιχείρηση».

Πολλά ζευγάρια πιστεύουν ότι είναι σημαντικό να προσπαθήσουν να «αναζωπυρώσουν τη φλόγα» που υπήρχε τον πρώτο καιρό, στη σχέσης τους, αλλά η Perel πιστεύει ότι αυτό είναι ένα λάθος, καθώς το να προσπαθείτε να επαναφέρετε τα αρχικά συναισθήματα που είχατε όταν γνωρίζατε ακόμα ο ένας τον άλλον είναι, απλά… χάσιμο χρόνου.

Αντ’ αυτού, θα πρέπει να επικεντρωθείτε στα θετικά αποτελέσματα που προκύπτουν από την ύπαρξη μιας σταθερής σχέσης.

Αντί να ελπίζετε ότι το αυθόρμητο σεξ θα συμβεί, η Perel σας συμβουλεύει να εξετάσετε τόσο το γάμο όσο και τη σεξουαλική σας ζωή ως κάτι που «απαιτεί εστίαση και προσοχή».

Ουσιαστικά, με το να γνωρίζει ο/η σύντροφός σας τι είναι αυτό που σας ερεθίζει περισσότερο και τι είναι αυτό που σας «χαλάει» σεξουαλικά, μπορεί να οδηγήσει στην απόκτηση ελέγχου και κατ’ επέκταση στην τέλεια σεξουαλική ζωή.

Η ίδια καταλήγει: «Μόλις αποκτήσετε την κυριότητα, τότε, θα αρχίσετε να δημιουργείτε ένα πολύτιμο δέσιμο».

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Θέλετε να σώσετε τον γάμο σας; Κάντε σεξ με άγνωστο.