Συνάντηση ΕΟΠΥΥ-Φαρμακοποιών: Καλές οι διαθέσεις, αναμένονται οι αποφάσεις

02-08-2017

Ολοκληρώθηκε σε θετικό κλίμα η κρίσιμη συνάντηση μεταξύ της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ και εκπροσώπων του ΦΣΑ, του ΦΣΠ και του ΠΦΣ για το θέμα της προσωρινής αναστολή της πίστωσης προς τον Οργανισμό για τη χορήγηση σε ασφαλισμένους αναλώσιμων υλικών, ειδικών διατροφικών σκευασμάτων και ιατροτεχνολογικών προϊόντων όπως αναπνευστικές συσκευές, ορθοπεδικά υλικά κ.α., που αποφάσισαν τα 3.700 φαρμακεία της Αθήνας και του Πειραιά.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι φαρμακοποιοί ενημερώθηκαν για την πορεία των πληρωμών των αναλώσιμων υλικών για τους μήνες: Ιανουάριος, Φεβρουάριος και δόθηκε χρονοδιάγραμμα για την πληρωμή Μαρτίου.

Η ηγεσία του ΕΟΠΥΥ ανακοίνωσε ότι από τις αρχές Σεπτεμβρίου οι πληρωμές για τα αναλώσιμα θα γίνονται εντός των συμβατικών υποχρεώσεων του Οργανισμού και σε κάθε περίπτωση δεν θα ξεπερνούν τις 90 ημέρες.

Από την πλευρά τους οι φαρμακοποιοί εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την επιτάχυνση των διαδικασιών και δήλωσαν ότι θα επανεξετάσουν την απόφασή τους την ερχόμενη Δευτέρα, οπότε και θα συνεδριάσουν τα Δ.Σ..

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ΕΟΠΥΥ στη περίπτωση που οι φαρμακοποιοί εμμείνουν στη θέση τους τότε θα διασφαλίσει την πρόσβαση των πολιτών στα υλικά, ακόμα και με την διάθεσή τους από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ.