Για παραπληροφόρηση κατηγορεί τον Πολάκη η τ. Γενική Επιθεωρήτρια ΥΠΕΔΥΦΚΑ

Πολάκης
03-08-2017

Για …..παραπληροφόρηση κατηγορεί τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη η  τ. Γενική Επιθεωρήτρια ΥΠΕΔΥΦΚΑ ΕΟΠΥΥ κ. Γεωργία Γεωργιάδου  αναφορικά με τους ελέγχους της υπηρεσίας και τα αποτελέσματά τους. Αφορμή αποτέλεσε πρόσφατο δημοσίευμα σχετικά με την κατάσταση και τους ελέγχους στο χώρο των δαπανών υγείας και συγκεκριμένα στη συνταγογράφηση σκευασμάτων ειδικής διατροφής.

Επικαλούμενος το δημοσίευμα, ο κ. Πολάκης  ανήρτησε στο fb σχετικό σχόλιο. Σύμφωνα με την κ. Γεωργιάδου, ο αναπληρωτής υπουργός «ισχυρίζεται, εν γνώσει της αναλήθειας των ισχυρισμών του, ότι  <στην προηγούμενη Διοίκηση της ΥΠΕΔΥΦΚΑ , που ασχολούνταν με το κυνήγι κάποιων γιατρών στην ΄Αρτα  (τόσο πονάει για τους φίλους 😉 επικρατούσε το καθεστώς του «μπάτε σκύλοι αλέστε κι’ αλεστικό μη δίνετε…», ενώ μόλις άλλαξε Διοίκηση η ΥΠΕΔΥΦΚΑ, να τα πρώτα αποτελέσματα από σοβαρούς ελέγχους !>».

Και συνεχίζει η κ. Γεωργιάδου, «Μια που ο κ. Υπουργός αρέσκεται στα μνημόσυνα με ξένα κόλλυβα και έχει μόνιμα υιοθετήσει ως πολιτική τακτική την αντιστροφή της πραγματικότητας, για όσους δεν γνωρίζουν έχω να δηλώσω πως από τα «αλεστικά» της δικής μου διοίκησης στην ΥΠΕΔΥΦΚΑ πληρώνονται σήμερα , με πρόσφατο νόμο μάλιστα, οι υπερωρίες όλων των υπαλλήλων του ΕΟΠΥΥ .. για τις εκκαθαρίσεις που γίνονται στις παροχές και τις αντίστοιχες δαπάνες υγείας. Τα «αλεστικά» αυτά δεν μπορούν να αμφισβητηθούν, αφού οι έλεγχοι που διενεργήθηκαν το 2016 και τα  αποτελέσματα τους  (1.600.000 ευρώ χρηματικά πρόστιμα), είναι καταγεγραμμένα στα πεπραγμένα της Υπηρεσίας που έχουν κατατεθεί στη Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης, μεταξύ των οποίων και αυτός ο έλεγχος που επικαλείται ο υπουργός ,που έγινε όμως  με δική μου εντολή  στη θητεία μου. Και είναι η «προηγούμενη» δική μου  διοίκηση της ΥΠΕΔΥΦΚΑ, αυτή που έκανε τις σοβαρές προτάσεις και για τα σκευάσματα ειδικής διατροφής, για μείωση τιμών,σύναψη συμβάσεων ,κλειστό προϋπολογισμό, επιβολή rebate ,claw back ,αναλυτική ιατρική γνωμάτευση  …κ.λ.π .

Ας ανατρέξει και στο έγγραφό μου προς τη Διοίκηση ΕΟΠΥΥ(αρ.πρωτ. ΓΕοικ.1335/16-8-2016) και θα μάθει…!!!!

Οσο για τα (πρώτα) αποτελέσματα της νέας διοίκησης, ίδωμεν ! Πότε πρόλαβε να ελέγξει, πότε πρόλαβε να βεβαιώσει πρόστιμα, πότε τα εισέπραξε, μόνο ο κ. Υπουργός ξέρει. Πάντως, μιας και είναι καλοκαίρι, ευχόμαστε καλές ψαριές, δηλαδή λαβράκια και καρχαρίες κι’ όχι χάνους και μαρίδες ΄Αρτας.».