Πορνό: Αλλάζει την συμπεριφορά του άντρα προς τη γυναίκα

04-08-2017

Όλοι βλέπουν ή έχουν δει κάποια στιγμή στη ζωή τους ταινίες πορνό. Όταν αυτό γίνει σε έναν μικρό βαθμό οι ειδικοί το λένε ακόμα και φυσιολογικό. Τι γίνεται όμως όταν η ανάγκη ενός άντρα ή ακόμα και μιας γυναίκας για να βλέπει ταινίες ροζ περιεχομένου ξεφύγει; Νέα έρευνα Αμερικανών επιστημόνων δείχνει τώρα πως η ηλικία που ένας έφηβος ή νεαρός άνδρας δει για πρώτη φορά πορνό σχετίζεται με την συμπεριφορά του στις γυναίκες αργότερα στη ζωή, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Νεμπράσκα στις Ηνωμένες Πολιτείες ρώτησαν σχετικώς 330 προπτυχιακούς φοιτητές. Οι ειδικοί ρώτησαν τους άνδρες αν η πρώτη τους επαφή με το πορνό ήταν ηθελημένη, τυχαία ή αναγκαστική, και στη συνέχεια τους έθεσαν 46 ερωτήματα που σκοπό είχαν να αξιολογήσουν την στάση τους απέναντι στις γυναίκες και στο σεξ.

Τα αποτελέσματα της έρευνας παρουσιάστηκαν στο 125ο Ετήσιο Συνέδριο της Αμερικανικής Ψυχολογικής Εταιρείας (APA2017).
Η επικεφαλής της έρευνας Dr.
 Alyssa Bischmann και οι συνεργάτες της διαπίστωσαν πως οι ηλικίες της πρώτης επαφής τους με την πορνογραφία παρουσίαζαν πολύ μεγάλο εύρος (από 5 έως 26 ετών, με την μέση ηλικία να είναι τα 13 χρόνια).

Όσο πιο νέοι ήσαν όταν πρωτοείδαν πορνό, τόσο πιθανότερο ήταν να θέλουν να καθυποτάξουν τις γυναίκες, ενώ όσο μεγαλύτεροι ήταν κατά την πρώτη τους επαφή με πορνογραφικό υλικό, τόσο πιθανότερο ήταν να επιδεικνύουν επιπόλαιη συμπεριφορά στο θέμα του σεξ.

Το 43,5% των συμμετεχόντων είπαν ότι είδαν πορνογραφικό υλικό τυχαία, το 33,4% ηθελημένα και το 17,2% ότι εξαναγκάστηκαν να το δουν, ενώ το 6% των συμμετεχόντων δεν απάντησαν σε αυτό το ερώτημα.

Όπως έδειξαν οι απαντήσεις, οι άνδρες που είχαν ως έφηβοι την πρώτη τους επαφή με το πορνό είχαν περισσότερες πιθανότητες να δηλώσουν ότι συμφωνούν με προτάσεις που υποδηλώνουν ανδρική κυριαρχία, όπως «τα πράγματα πάνε καλύτερα όταν έχουν οι άνδρες τα ηνία».

Αντίθετα, όσοι είχαν δει πορνό σε μεγάλη ηλικία, ήταν πιθανότερο να αντιμετωπίζουν επιπόλαια το σεξ (π.χ. προτιμούσαν τις συχνές εναλλαγές ερωτικών συντρόφων).

Οι ερευνητές αποδίδουν τις διαφορές αυτές στο ότι όσοι αρχίζουν να ασχολούνται με το πορνό από την εφηβεία, συχνά δεν απολαμβάνουν το σεξ στην αληθινή ζωή, ενώ αντιθέτως όσοι δεν βλέπουν πορνό, απολαμβάνουν περισσότερο σεξουαλικές επαφές στην αληθινή ζωή, οπότε είναι πιθανό και να αλλάζουν συχνότερα από το αναμενόμενο ερωτικές συντρόφους.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Ταινίες πορνό: Κάνουν τους άντρες να συμπεριφέρονται άσχημα στις γυναίκες
Σεξ: Αυτοί είναι οι 3 τύποι των ανθρώπων που βλέπουν πορνό