Ένας ακόμη άνθρωπος έχασε τη ζωή του από τον ιό του Δυτικού Νείλου

06-08-2017

Μέσα σε λιγότερο από ένα 24ωρο, ένας ακόμη ασθενής – 76 ετών-  που προσβλήθηκε από τον ιό του Δυτικού Νείλου έχασε τη ζωή του, ανεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτων σε 2. Συνολικά, σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), 12 μέχρι στιγμής άτομα έχουν μολυνθεί και εκδηλώσει λοίμωξη από τον ιό του Δυτικού Νείλου.

Οι οκτώ είχαν βαριά λοίμωξη με συμπτώματα από το κεντρικό νευρικό σύστημα, δηλαδή εγκεφαλίτιδα, μηνιγγίτιδα, οξεία χαλαρή παράλυση. Στην πλειοψηφία τους ήταν άνθρωποι ηλικίας άνω των 60 χρόνων. Ο ιός πλήττει κυρίως τους ηλικιωμένους και τους ανοσοκατεσταλμένους, προκαλώντας βαριά μορφή της λοίμωξης. Οι τέσσερις είχαν συμπτώματα γρίπης, με πονοκέφαλο, πυρετό, μυαλγίες.

Περιοχές υψηλού κινδύνου για την εκδήλωση κρουσμάτων είναι όλες οι περιοχές με έντονο υδάτινο στοιχείο, από ποτάμια και λίμνες μέχρι έλη, βάλτους και ρέματα, καθώς «φιλοξενούν»  μεγάλους πληθυσμούς κουνουπιών.

Οι ειδικοί καλούν τους πολίτες να τηρούν τα ατομικά μέτρα προστασίας όπως κατάλληλα εντομοαπωθητικά σπρέι, ρούχα, κουνουπιέρες για τον ύπνο κ.α..