Αυτές είναι οι 3 συνήθειες που βλάπτουν την καρδιά μας

07-08-2017

Η καρδιά είναι το πιο σημαντικό όργανο του οργανισμού μας. Παρόλα αυτά δεν την προσέχουμε όσο θα έπρεπε. Καθημερινά κάνουμε πράγματα που την βλάπτουν χωρίς να το καταλαβαίνουμε. Ποιες είναι οι 3 καθημερινές μας συνήθειες που κάνουν κακό στην καρδιά μας;

1. Μικρή κατανάλωση φρούτων και λαχανικών:
Σύμφωνα με έρευνες, οι άνθρωποι που καταναλώνουν τουλάχιστον πέντε μερίδες φρούτων και λαχανικών την ημέρα έχουν περίπου 20% λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν καρδιοπάθεια ή να πάθουν εγκεφαλικό σε σύγκριση με όσους καταναλώνουν λιγότερες από τρεις μερίδες ημερησίως.

2. Υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ:
Λίγο κόκκινο κρασί μαζί με το βραδινό ωφελεί την καρδιά, όμως οι υπερβολές έχουν το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα. Η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να οδηγήσει στην υπέρταση, την αύξηση των λιπιδίων του αίματος ή και την καρδιακή ανεπάρκεια.

3. Κακή στοματική υγιεινή:
Η σχέση μεταξύ περιοδοντίτιδας (πάθηση των ούλων) και καρδιοπάθειας είναι άμεση και επιστημονικά τεκμηριωμένη. Τα ίδια βακτήρια που προκαλούν την περιοδοντίτιδα είναι πιθανό να περάσουν στο αίμα και να προκαλέσουν επικίνδυνες φλεγμονές.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Σεξ: Κάνει καλό στην καρδιά των αντρών
Καρδιά: Ο θόρυβος της πόλης προκαλεί προβλήματα