Σε διαβούλευση οι μεταρρυθμίσεις σχετικά με τη λειτουργία ιατρικών συλλόγων

09-08-2017

Μέχρι και την Παρασκευή 25 Αυγούστου τίθεται σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση  το σχέδιο νόμου «Μεταρρύθμιση της νομοθεσίας περί Ιατρικών Συλλόγων». Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός καλεί τους κοινωνικούς εταίρους και κάθε ενδιαφερόμενο να συμμετάσχουν, καταθέτοντας προτάσεις, προκειμένου να βελτιωθούν οι διατάξεις του νομοσχεδίου.

Η διαβούλευση γίνεται μέσω του http://www.opengov.gr/home/category/users/health στη διεύθυνση http://www.opengov.gr/yyka/?p=2199  και θα διαρκέσει μέχρι την Παρασκευή 25/08/2017 και ώρα 14:00.

Σημειώνεται ότι το Σχέδιο Νόμου είχε εγκριθεί από την Γενική Συνέλευση του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου τον Μάιο του 2014. Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΠΙΣ, «το Νομοσχέδιο εισαγάγει σύγχρονο τρόπο λειτουργίας των Ιατρικών Συλλόγων και του Π.Ι.Σ., αίρει τις  δυσλειτουργίες του παρελθόντος και καθιστά τους Ιατρικούς Συλλόγους και τον Π.Ι.Σ. στο επίκεντρο των προβλημάτων των ιατρών, ενδυναμώνοντας την ισχύ και την δράση τους ».

Και σημειώνει: «ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος εκσυγχρονίζει συνεχώς τη λειτουργία του, ηλεκτρονικοποιεί τη σύνδεσή του με τους Ιατρικούς Συλλόγους και καθίσταται ένας ισχυρός Εθνικός Σύλλογος με εκπροσώπηση σε όλες τις Διεθνείς Οργανώσεις (Παγκόσμιος Ιατρικός Σύλλογος -WΗO,  Ένωση Ευρωπαίων Ιατρών –CΡΜΕ, UEMS, AEMH, CEOM, κ.λπ.). Ο σύγχρονος τρόπος λειτουργίας των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας και του Π.Ι.Σ. είναι προς όφελος του ιατρικού κόσμου και γενικότερα της Πολιτείας».