Προεδρος ΕΟΠΥΥ: Διενεργείται και αποζημιώνεται κανονικά η εξέταση Oncotype DX για τον καρκίνο του μαστού

11-08-2017

Κανονικά αποζημιώνεται από τον ΕΟΠΥΥ  η εξέταση -“Oncotype DX”-  για τον καρκίνο του μαστού που καταδεικνύει την ενδεδειγμένη μέθοδο αντιμετώπισης της  νόσου. Μιλώντας σήμερα στην τηλεόραση του Σκάι ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ κ. Σωτήρης Μπερσίμης διευκρίνισε ότι η εξέταση διενεργείται κανονικά μετά από σχετικό αίτημα του ασθενή και παρά την αναστολή της υπουργικής απόφασης που προβλέπει την αποζημίωση της εξέτασης.

Ο ίδιος ανακοίνωσε ότι ο ΕΟΠΥΥ βρίσκεται σε διαπραγμάτευση με την προμηθεύτρια εταιρία για υπογραφή σύμβαση ώστε εντός φθινοπώρου «να έχουμε πλήρη κάλυψη της εξέτασης, χωρίς προπληρωμή και χωρίς συμμετοχή του πολίτη και επέκταση της και σε άλλες κατηγορίες όπως πχ καρκίνος προστάτη», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για το θέμα πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του κ. Μπερσίμη και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου. Είχε προηγηθεί ανάκληση της υπουργικής απόφασης που προβλέπει την αποζημίωση της συγκεκριμένης εξέτασης, μετά από απόφαση του ΣτΕ στο οποίο προσέφυγε ασθενής (η απόφαση έθετε ηλικιακά όρια για την εξέταση).