Ενίσχυση του Νοσοκομείου “Τζάνειο” με ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό

14-08-2017

Μια νέα εποχή αναβαθμισμένων υγειονομικών υπηρεσιών δρομολογείται στο Τζάνειο Νοσοκομείο Πειραιά μετά την απόκτηση νέου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού. Το νοσοκομείο άμεσα θα ενισχυθεί με ένα ψηφιακό Αγγειογραφικό Συγκρότημα αξίας 600.000 ευρώ, με ένα ψηφιακό Στεφανιογράφο, αξίας 600.000 ευρώ, έναν ενδοσκοπικό Πύργο HIGH DEFINITION αξίας 100.000 ευρώ και έναν πλήρη Πύργο Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής αξίας 80.000 ευρώ.  Επιπλέον βάση του προγράμματος ΠΠΥΦΥ 2015 εγκρίθηκε το αίτημα της διοίκησης του νοσοκομείου για την προμήθεια ενός (1) C-ARM Ορθοπεδικών αναγκών αξίας 60.000 ευρώ.

Τα παραπάνω στοιχεία περιλαμβάνονται στην Έκθεση Πεπραγμένων του Γ.Ν ΠΕΙΡΑΙΑ «ΤΖΑΝΕΙΟ», που απέστειλε στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας η διοικήτρια Μαρία Αρβανίτη. Σύμφωνα με την Έκθεση, το τελευταίο διάστημα μεταξύ άλλων, πραγματοποιήθηκε η μεταφορά Νεφρολογικής Κλινικής και εγκατάσταση και λειτουργία στο χώρο της Νευροχειρουργικής κλινικής.

Παράλληλα, το ΔΣ ενέκρινε τη μετατροπή 5 κενών θέσεων μη προκηρυγμένων ιατρών ΕΣΥ σε θέσεις χειρουργικών ειδικοτήτων που μέχρι σήμερα δεν υπάρχουν στο Νοσοκομείο αλλά που κρίνονται αναγκαίες για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στους προσερχόμενους ασθενείς στο Νοσοκομείο όπως δείχνουν τα στοιχεία διακομιδής ασθενών σε άλλα νοσοκομεία. Η μετατροπή αφορά 2 Θέσεις Θωρακοχειρουργικής, 2 Θέσεις Αγγειοχειρουργικής, 1 θέση Παιδοχειρουργικής (υπάρχει ήδη μια θέση, με στόχο την επαναλειτουργία της Παιδοχειρουργικής )

Επίσης, για τα Επείγοντα Περιστατικά αποφασίστηκε ότι:

  1. Με την προσέλευση του ασθενούς στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών , να γίνεται καταγραφή από την Γραμματεία Επειγόντων ( των δημογραφικών του στοιχείων – ΑΜΚΑ ) για την απόκτηση Α.Μ και την έκδοση BARCODE τα οποία θα συνοδεύουν τον Φάκελο Ασθενούς στο ΤΕΠ.
  2. Την δημιουργία Γραφείου Εκτάκτων Εισαγωγών σε ξεχωριστό χώρο (Γρ. 8 ) εκτελούμενων από διοικητικό υπάλληλο της Γραμματείας Ασθενών.
  3. Κατά την Γενική Εφημερία να πραγματοποιείται ΔΙΑΛΟΓΗ ΑΣΘΕΝΩΝ στο εξής σε 24ωρη βάση (εφαρμοζόταν έως τις 10 μ.μ.) στο χώρο του Ιατρείου Περιπατητικών Ασθενών (αντιμετώπιση ελαφριών και χρόνιων περιστατικών). αποκλειστικά από ειδικευόμενους Γενικής Ιατρικής με την παράλληλη παρουσία ειδικευμένων γιατρών Γενικής Ιατρικής – Παθολογίας συλλειτουργώντας στον ίδιο χώρο, με την παρουσία και υποστήριξη νοσηλευτή.