Έρχεται νέα αξιολόγηση για τους διοικητές των δημόσιων Νοσοκομείων

18-08-2017

Από νέα αξιολόγηση θα περάσουν οι διοικήσεις των δημόσιων νοσοκομείων, καθώς τέλη Αυγούστου λήγει η διορία που τους έχει δώσει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας προκειμένου να συμπληρώσουν ειδικό έντυπο για την επίτευξη συγκεκριμένων στόχων, τόσο οικονομικών, όσο και ποιοτικών για τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών, και οι οποίοι είχαν τεθεί τον περασμένο Απρίλιο.

Το ίδιο έντυπο συμπληρώνεται και από τον διοικητή της οικείας Υγειονομικής Περιφέρειας, και στη συνέχεια αποστέλλεται στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Στελέχη του υπουργείου Υγείας ανέφεραν ότι η διαδικασία γίνεται κυρίως για τον εντοπισμό αδυναμιών και προκειμένου το υπουργείο να έχει μία ενδεικτική αποτύπωση για την κατάσταση των μονάδων υγείας του ΕΣΥ

Οι επιδόσεις των διοικητών θα βαθμολογηθούν από το ένα (κακές επιδόσεις) έως το πέντε (άριστες), ανάλογα με το κατά πόσον έχουν πετύχει τους στόχους και δεν αποκλείεται το φθινόπωρο, με βάση την άτυπη αυτή αξιολόγηση να γίνουν συστάσεις σε κάποιους διοικητές για το πού θα πρέπει να δώσουν περισσότερο βάρος.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το υπουργείο Υγείας σχεδιάζει ένα νέο κανονιστικό πλαίσιο για μία συγκεκριμένη θεσμοθετημένη και μόνιμη διαδικασία αξιολόγησης των διοικήσεων του ΕΣΥ. Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τους στόχους που έθεσε το υπουργείο Υγείας, στις αρχές Απριλίου, οι διοικητές οφείλουν να απαντήσουν έως τέλος Αυγούστου για:

  •  τη λίστα χειρουργείου
  • τα γραφεία προάσπισης των δικαιωμάτων ληπτών υπηρεσιών υγείας
  • τη  διοικητική υποστήριξη της διαδικασίας των προσλήψεων, ώστε να αναλαμβάνουν υπηρεσία οι νέοι εργαζόμενοι σε 4-5 μήνες μετά την προκήρυξη.
  • τ ο συνολικό χρόνο αναμονής κάθε περιστατικού στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών
  • τα ραντεβού στα εξωτερικά ιατρεία  κ.α..