Αυτό είναι το αγόρι που δεν αισθάνεται πόνο

23-08-2017

Τον λένε Dexter Cahill, είναι από το Bristol της Βρετανίας και είναι μόλις τριών ετών. Δεν είναι όμως ένα φυσιολογικό αγοράκι όπως όλα τα άλλα. Ο μικρούλης Dex, όπως τον φωνάζουν, δεν κλαίει ποτέ. Ο λόγος; Δεν μπορεί να αισθανθεί κανενός είδους πόνο εξ αιτίας μιας γενετικής πάθησης με την οποία γεννήθηκε.

Το 3χρονο αγόρι έχει ήδη σπάσει αρκετά κόκαλα παίζοντας με τους φίλους τους. Κάτι όμως που δεν αισθάνεται ο ίδιος. Είχε σπάσει, ανάμεσα σε άλλα, ένα δάκτυλο και το χέρι του. Οι γονείς του όμως το κατάλαβαν αρκετά αργότερα τυχαία.

Αυτό φυσικά είναι και αρκετά επικίνδυνο αφού η έλλειψη πόνου μπορεί να τον οδηγήσει και σε επικίνδυνα παιχνίδια με δυσάρεστο αποτέλεσμα. Μάλιστα, η οικογένεια του αναγκάστηκε να μετακομίσει σε ένα ανοικτό σπίτι χωρίς εσωτερικούς τοίχους και εμπόδια ώστε να μειώσει τον κίνδυνο να χτυπήσει ο μικρός Dexter.

Η πάθηση του λέγεται κληρονομική αισθητηριακή αυτόνομη νευροπάθεια τύπου 4 και παρουσιάζεται μια φορά στις 125 εκατομμύρια γεννήσεις.

Οι γονείς του μικρού, Lindsay και Tom, έχουν τρέξει το παιδί τους σε διάφορες κλινικές και σε ειδικούς προκειμένου να βρεθεί μια λύση και να γίνει ο Dexter όπως όλα τα υπόλοιπα παιδάκια.