Εγκύκλιος του υπουργείου Υγείας σχετικά με τη διαδικασία επιλογής εκπαιδευτών στα Δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης

04-09-2017

Εγκύκλιο σχετικά με τη διαδικασία επιλογής εκπαιδευτών για διδασκαλία μαθημάτων στα Δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης εξέδωσε το υπουργείο Υγείας. Όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο τα προβλεπόμενα από το πρόγραμμα σπουδών μαθήματα διδάσκει το εκπαιδευτικό προσωπικό και ο Διευθυντής του Δ.Ι.Ε.Κ. καθώς και ιατροί και νοσηλευτές του νοσοκομείου όπου λειτουργεί το Δ.Ι.Ε.Κ. άνευ αμοιβής.

Η επιλογή των εκπαιδευτών γίνεται από τριμελή επιτροπή, η οποία ορίζεται με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου όπου λειτουργεί έκαστο Δ.Ι.Ε.Κ. Ως ένα εκ των μελών της επιτροπής ορίζεται ο Διευθυντής του οικείου Δ.Ι.Ε.Κ. Επίσης με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου
συγκροτείται τριμελής επιτροπή για την εκδίκαση όλων των ενστάσεων που τυχόν έχουν υποβάλει υποψήφιοι εκπαιδευτές επί του αριθμού των μορίων που έχουν συγκεντρώσει. Ως ένα εκ των μελών της επιτροπής ορίζεται ο Διευθυντής του οικείου Δ.Ι.Ε.Κ.

Ο τρόπος στελέχωσης των Δ.Ι.Ε.Κ. με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για διδασκαλία μαθημάτων θα γίνει με την ακόλουθη διαδικασία.
1. Η Δ/νση προσωπικού του Νοσοκομείου στο οποίο υπάγεται το Δ.Ι.Ε.Κ. θα προβεί σε Πρόσκληση εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την απασχόληση εκπαιδευτών και θα ορίσει ημερομηνία κατάθεσης αιτήσεων.
2. Οι φάκελοι και τα δικαιολογητικά που θα συνοδεύουν την αίτηση του υποψηφίου θα κατατίθενται στο Δ.Ι.Ε.Κ.
3. Οι υποψήφιοι θα καταταγούν σε δύο (2) αξιολογικούς πίνακες κατάταξης:
α) σε πιστοποιημένους και εγγεγραμμένους εκπαιδευτές στα μητρώα εκπαιδευτών
ενηλίκων και
β)σε μη πιστοποιημένους εκπαιδευτές.

Οι πιστοποιημένοι και εγγεγραμμένοι εκπαιδευτές στα μητρώα εκπαιδευτών ενηλίκων
(του ΕΟΠΠΕΠ) επιλέγονται κατά προτεραιότητα παντός άλλου ενώ σε περίπτωση αδυναμίας κάλυψης των θέσεων από πιστοποιημένους εκπαιδευτές αυτές καλύπτονται από τους λοιπούς αιτούντες με βάση της μοριοδότησής τους.