Πως η έλλειψη ύπνου μπορεί να βλάψει τη σχέση σας

07-09-2017

Πολλοί είναι εκείνοι που έχουν πρόβλημα με τον ύπνο και δεν μπορούν να κοιμηθούν σωστά και τις ώρες που χρειάζεται. Αυτό όμως δεν φαίνεται να έχει αντίκτυπο μόνο στην υγεία τους. Νέα έρευνα Αμερικανών επιστημόνων δείχνει πως η έλλειψη ύπνου και τα συμπτώματα της κάνουν κακό και στη σχέση μας.

Ερευνητές από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Ohio στις Ηνωμένες Πολιτείες μελέτησαν 43 ζευγάρια. Ανέλυσαν τις συνήθειες του ύπνου τους αλλά και την σχέση τους με βάση ειδικά ερωτηματολόγια που είχαν συμπληρώσει.

Τα αποτελέσματα της έρευνας δημοσιεύτηκαν στην επιστημονική επιθεώρηση Behavioral Medicine Research. Η επικεφαλής της έρευνας Stephanie Wilson και οι συνεργάτες της διαπίστωσαν πως όσοι κοιμούνται λιγότερες από επτά ώρες την ημέρα είναι πιο πιθανό να δείχνουν ένταση και εκνευρισμό προς τον σύντροφο τους. Ειδικά για ευαίσθητα ζητήματα.

Από την μελέτη φάνηκε πως, κατά τη διάρκεια μας διαφωνίας, τα ζευγάρια είχαν 10% περισσότερες πιθανότητες να είναι εκνευρισμένα για κάθε ώρα λιγότερη που είχαν κοιμηθεί από το κανονικό. 

Όπως εξηγούν οι ειδικοί, η έλλειψη ύπνου μπορεί να φέρει κούραση μου με τη σειρά της οδηγεί σε γκρίνια και εκνευρισμό. Μπορεί όμως να αυξήσει και τα επίπεδα άγχους και στρες το οποίο φυσικά επηρεάζει και την συμπεριφορά μας προς τον άνθρωπο μας.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Ύπνος: Τα ζευγάρια που επικοινωνούν καλύτερα κοιμούνται και καλύτερα
Ύπνος: Πως ο ύπνος με τον σύντροφο σας μπορεί να καταστρέφει την υγεία σας