Πληθαίνουν οι καταγγελίες εναντίον διοικητών του ΕΣΥ

07-09-2017

Πληθαίνουν οι καταγγελίες εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία για τα «έργα και τις ημέρες» των διοικήσεων τους. Ενδεικτική είναι η καταγγελία της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Ηπείρου (ΕΙΝΗ) για τους διοικητές των νοσοκομείων Άρτας και Φιλιατών αναφορικά με τη συμπεριφορά τους απέναντι στους νοσοκομειακούς ιατρούς.

Συγκεκριμένα, η ΕΙΝΗ κατήγγειλε ότι ο διοικητής του νοσοκομείου Άρτας «σε ώρα εφημερίας που το νοσοκομείο στενάζει από κόσμο και τα προγραμματισμένα ραντεβού για απεικονιστικές εξετάσεις μια και το Ακτινολογικό λειτουργεί για αξονικές, υπερήχους, μαστογραφίες …χωρίς ειδικευόμενους, πήγε στο ακτινολογικό ενώ ο ιατρός ακτινολόγος πραγματοποιούσε αξονική και είπε επί λέξει ‘’βάλε την ιατρική ρόμπα σου – πιθανόν δε φορούσε λόγω ζέστης – και ακολούθησέ με να κάνεις ένα υπέρηχο σ΄ ένα πολίτη που διαμαρτύρεται γιατί περιμένει πολύ».

Μάλιστα, σύμφωνα με την ίδια καταγγελία, ο διοικητής απείλησε τον ίδιο γιατρό λέγοντας ότι θα βλέπεις το Νοσοκομείο με το μακαρόνι» και παράλληλα αρνείται τη χορήγηση της 9μηνης άδειας ανατροφής ανήλικου τέκνου, προβάλλοντας ως δικαιολογία ότι το προσωπικό είναι μειωμένο, ενώ δεν φροντίζει για προσλήψεις.

Η ΕΙΝΗ αναφέρει ένα ακόμη περιστατικό που αφορά τον διοικητή του νοσοκομείο Άρτας και έναν ιατρό, ο οποίος δεν απάντησε σε κλήση στο κινητό του. Ο διοικητής τον κάλεσε να απολογηθεί για τη συμπεριφορά του στο ΔΣ.

Αντίστοιχα, ο διοικητής του νοσοκομείου – Κέντρου Υγείας Φιλιατών, σύμφωνα με την ΕΙΝΗ, «επιδεικνύοντας επιλεκτική συμπεριφορά προχώρησε σε έλεγχο ιατρών για παρουσία στο νοσοκομείο απλά ρωτώντας και χωρίς να διακριβώσει την παρουσία τους σε αυτό». Η ΕΙΝΗ καταγγέλλει επίσης ότι ο συγκεκριμένος διοικητής επιδεικνύει επιλεκτική συμπεριφορά και στην κατάρτιση του προγράμματος εφημεριών στο νοσοκομείο.