Ο Ιωάννης Βλόντζος διαδέχεται τον Κωνσταντίνο Κοφινά στη θέση του Προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου της Merck Ελλάδος

13-09-2017

Η Merck, μία εταιρεία ηγέτης στο χώρο των επιστημών και της τεχνολογίας, ανακοίνωσε σήμερα ότι ο κ. Ιωάννης Βλόντζος ανέλαβε από την 1η Σεπτεμβρίου 2017 τη θέση του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της Merck Ελλάδος. Ο κ. Βλόντζος διαδέχεται τον κ. Κωνσταντίνο Κοφινά, ο οποίος αναλαμβάνει επικεφαλής του South East Europe Region του Βιοφαρμακευτικού τομέα της Merck.

Με περισσότερα από 15 χρόνια εμπειρίας στο φαρμακευτικό κλάδο και βαθιά γνώση της ελληνικής αγοράς, ο κ. Ιωάννης Βλόντζος διετέλεσε μέχρι τώρα επικεφαλής του Intercontinental Region, έχοντας υπό την ευθύνη του μία από τις μεγαλύτερες γεωγραφικές περιοχές, σημαντικής στρατηγικής σημασίας για τη Merck. Στο παρελθόν ο κ. Βλόντζος είχε διατελέσει Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Merck στην Ελλάδα.

Ως Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Merck Ελλάδος, ο κ. Κ. Κοφινάς συνέβαλε σημαντικά στην επιχειρηματική επιτυχία όλων των τμημάτων της εταιρείας, εστιάζοντας στο λανσάρισμα του τμήματος της Ογκολογίας και στην ένταξη των προϊόντων του τομέα Γενικής Ιατρικής στο χαρτοφυλάκιο της Merck, εν μέσω μίας ιδιαίτερα δύσκολης οικονομικής συγκυρίας.

Ο κ. Βλόντζος δήλωσε «Με μεγάλη χαρά επιστρέφω στην πατρίδα μου, αναλαμβάνοντας γνώριμα καθήκοντα. Είμαι πεπεισμένος ότι έχοντας αποκτήσει μεγαλύτερη εμπειρία από άλλες γεωγραφικές περιοχές όπου δραστηριοποιείται η Merck, θα είμαι σε θέση να συμβάλλω στην περαιτέρω ανάπτυξη της ελληνικής θυγατρικής».

Ο κ. Κοφινάς δήλωσε «Με αίσθημα ευθύνης αναλαμβάνω τα καθήκοντα του Επικεφαλής του South East Europe Region στη Merck. Παράλληλα, αφήνω σε πολύ καλά χέρια τα ηνία της Merck Ελλάδος, σε έναν άνθρωπο που εκτιμώ ιδιαίτερα και που έχει αποδείξει εδώ και πολλά χρόνια την αξία του στην Merck, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό».