Αντάρτικο των εργαζομένων στο ΕΣΥ εναντίον της αξιολόγησης στο Δημόσιο

16-09-2017

Με αποχή και απεργία σχεδιάζουν οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ να παρακάμψουν την διαδικασία της αξιολόγησης στο Δημόσιο. Ενδεικτική είναι η θέση της παράταξης: Αυτόνομο Ριζοσπαστικό Μέτωπο Αγώνα – Δίκτυο Αυτόνομων Σχημάτων Υγείας, για την Τροπολογία της Όλγας Γεροβασίλη για την αξιολόγηση.

Σύμφωνα με την τροπολογία, οι προϊστάμενοι Τμημάτων και Διεύθυνσης, που δεν θα προχωρήσουν στην αξιολόγηση του προσωπικού των μονάδων στις οποίες προΐστανται – συμμετέχοντας στην Απεργία / Αποχή που έχει κηρύξει ΑΔΕΔΥ – θα αποκλείονται αυτομάτως από τις επόμενες Κρίσεις Προϊσταμένων, «τους στερεί το δικαίωμα ανάδειξης σε θέση ευθύνης, ενώ  φαίνεται να επιχειρείται η τιμωρία της συμμετοχής στην απεργία, στην υπεράσπιση του συνδικάτου, της συλλογικότητας και της αλληλεγγύης, καθώς επιβραβεύονται η απεργοσπασία και οι προσωπικές στρατηγικές» αναφέρει η παράταξη.

Όπως υποστηρίζει,  με την εν λόγω τροπολογία, «ενταφιάζεται» η διαδικασία Αξιολόγησης  στο Δημόσιο, καθώς αναιρούνται στην πράξη οι θετικές πλευρές του Ν. 4369/16 και παράλληλα ενσωματώνονται τιμωρητικές και εκβιαστικές λογικές σε αυτό.

Η Αξιολόγηση, αναφέρει η παράταξη, δεν είναι παρά μηχανισμός πειθάρχησης, εντατικοποίησης και τιμωρίας των εργαζομένων και καλεί την υπουργό Διοικητική Ανασυγκρότησης να αποσύρει την τροπολογία ξεκινώντας άμεσα διάλογο με τα συλλογικά όργανα των εργαζομένων στο Δημόσιο προκειμένου να εξευρεθεί  λύση.

Στην περίπτωση που η τροπολογία κατατεθεί προς ψήφιση, η αριστερή παράταξη καλεί τους βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου και ειδικά της Αριστεράς, να υπερασπίσουν τις αξίες της απεργίας, της συλλογικότητας και της αλληλεγγύης καταψηφίζοντας την.

Καλεί τέλος όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο και ειδικότερα τα στελέχη της διοίκησης να συμμετέχουν, μέσα από μαζικές διαδικασίες και γενικές συνελεύσεις, στην Απεργία-Αποχή.