Η τεχνολογία στην υπηρεσία των ασθενών με αιμορροφιλία από την Pfizer

18-09-2017

Δύο καινοτόμες τεχνολογικές εφαρμογές ανακοίνωσε η Pfizer στο Ετήσιο Συνέδριο του Ιδρύματος Αιμορροφιλίας στο Σικάγο, την Πέμπτη, 24 Αυγούστου 2017, με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού και τη διευκόλυνση παρακολούθησης της ασθένειας.

Συγκεκριμένα η Pfizer, σε συνεργασία με το Entrepreneurial Game Studio του Πανεπιστημίου Drexel, παρουσίασε το βιντεοπαιχνίδι Hemocraft™, μίας παραλλαγής του δημοφιλούς βιντεοπαιχνιδιού Minecraft της Microsoft. Ο κύριος στόχος του βιντεοπαιχνιδιού είναι να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει σχετικά με το πώς είναι η ζωή ενός ανθρώπου με αιμορροφιλία και τις ανάγκες που προκύπτουν από την ασθένεια. Στοχεύοντας τις ηλικίες 8-16 ετών, η Pfizer θέλει να ενισχύσει, μέσω της ψυχαγωγίας, την πληροφόρηση των παιδιών και των νέων όσον αφορά την αιμορροφιλία και την καθημερινότητα ενός αιμορροφιλικού.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου η Pfizer, επίσης, ανακοίνωσε την παραγωγή του HemMobile® Striiv® Wearable, ενός «έξυπνου» gadget το οποίο φοριέται στο χέρι σαν βραχιόλι και καταγράφει καθημερινά την σωματική δραστηριότητα και το καρδιακό παλμό αυτού που το φορά. Το gadget αυτό, σε συνδυασμό με την υπάρχουσα HemMobile® εφαρμογή της Pfizer για smartphones, μπορεί να αποτελέσει πηγή συλλογής πολύτιμων δεδομένων για την παρακολούθηση της ασθένειας από τον ιατρό. Το Wearable θα διατίθεται δωρεάν σε όλους τους ασθενείς με αιμορροφιλία στις ΗΠΑ μέσω των ιατρών και των κέντρων θεραπείας, ανεξαρτήτως της θεραπευτικής αγωγής που ακολουθούν.

 

Κωνσταντίνος Δουκάκης