Γιατί τα παιδιά δεν συμπαθούν ορισμένους ανθρώπους

25-09-2017

Είστε από εκείνους που μόλις κρατήσουν ένα παιδί στην αγκαλιά εκείνο αρχίσει να κλαίει. Μην το παίρνετε προσωπικά. Υπάρχει επιστημονικός λόγος και τον ανακάλυψαν Κινέζοι επιστήμονες.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Zhejiang Sci-Tech και το Wenzhou Medical University στην Κίνα, χρησιμοποίησε δύο ομάδες συμμετεχόντων- παιδιών και ενηλίκων.
Οι ειδικοί ζήτησαν από τους συμμετέχοντες να αξιολογήσουν 200 ανδρικά πρόσωπα με κριτήριο την ελκυστικότητα και την αξιοπιστία που μπορεί να απέπνεαν.

Τα αποτελέσματα της έρευνας δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό Frontiers in Psychology, κατέληξε στο γεγονός ότι η αντίληψη των παιδιών για την αξιοπιστία ενός ατόμου εξαρτάται άμεσα με το πόσο ελκυστικά νομίζουν ότι είναι τα άτομα αυτά.
Οι επικεφαλής της έρευνας Dr. Fengling Ma, Dr. Fe Xu και Dr. Xiaming Lu διαπίστωσαν ότι η ελκυστικότητα και η αξιοπιστία ήταν δύο έννοιες που ήταν άρρηκτα συνδεδεμένες, ενώ η σύνδεση αυτή «δυνάμωνε» όσο αυξανόταν και η ηλικία των συμμετεχόντων.

Τα ευρήματα της έρευνας αυτής έρχονται να προστεθούν στα ευρήματα προηγουμένων ερευνών που αναφέρουν ότι οι πιο «ελκυστικοί» άνθρωποι θεωρούνται πιο έξυπνοι, πιο επιτυχημένοι και πιο κοινωνικοί από τους άλλους.

Παρ’ όλα αυτά αν διαβάσατε το άρθρο και νιώθετε, ήδη, πολύ απογοητευμένοι, τότε καλό είναι να γνωρίζετε ότι το κλάμα ενός μωρού μπορεί, απλά, να είναι ένα τυχαίο γεγονός!

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Ύπνος: Τα παιδιά «κολλάνε» τις διαταραχές ύπνου των γονιών τους
Τα παιδιά που ξεκινάνε μεγαλύτερα το σχολείο τα πάνε καλύτερα