Ομάδα εργασίας για την ανασυγκρότηση του ΕΣΥ

22-09-2017

Με ταχείς ρυθμούς προχωρά το σχέδιο του υπουργείου Υγείας για την αναδιοργάνωση του ΕΣΥ. Σε πρώτη φάση η αναδιοργάνωση θα ξεκινήσει από την Δημόσια Υγεία. Στο πλαίσιο αυτό, στο υπουργείο συγκροτήθηκε Ομάδα Εργασίας για την εκπόνηση σχεδίου αναδιοργάνωσης της Δημόσιας Υγείας, υπό τον γγ Ιωάννη Μπασκόζο.

Η Ομάδα Εργασίας είναι 7μελής και σύμφωνα με την σχετική απόφαση, μέχρι τέλος Οκτωβρίου θα πρέπει να παραδώσει στον υπουργό σχέδιο θεσμικής και λειτουργικής αναδιοργάνωσης της δημόσιας υγείας. Στην Ομάδα, εκτός τον κ. Μπασκόζο, συμμετέχουν ο κ. Ν. Χαμτζούδης (Νομικός – Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ο.ΚΑ.ΝΑ), ο κ. Ν. Ράπτης (Νομικός – Ειδικός Συνεργάτης του Υπουργού Υγείας), ο κ. Π. Παναγιωτόπουλος (Καθηγητής Υγείας του Παιδιού στην Εθνική Σχολή

Δημόσιας Υγείας – Επιστημονικός Υπεύθυνος Επιδημιολογικής Επιτήρησης στο ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.), ο κ. Αλκ. Βατόπουλος (Καθηγητής Μικροβιολογίας και Ανοσοβιολογίας στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας), ο κ. Θ. Ρόζενμπεργκ (Πρόεδρος του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ) και ο κ. Γ. Ντουνιάς (Διευθυντής Τομέα Επαγγελματικής και Βιομηχανικής Υγιεινής της ΕΣΔΥ).

Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε πρόσφατα στην αναδιοργάνωση του ΕΣΥ. Το σχετικό νομοσχέδιο αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή μέχρι το τέλος του χρόνου και μεταξύ άλλων περιλαμβάνει αλλαγές  στους  οργανισμούς  των νοσοκομείων,  αλλαγές  στους  οργανισμούς  των  Υγειονομικών Περιφερειών,  αλλαγές  στον  τρόπο  επιλογής  των  γιατρών  για  το Δημόσιο Σύστημα Υγείας, αλλαγές στην χωροταξία των Υγειονομικών Περιφερειών.