Σεξ: Αυτά είναι τα 3 οφέλη για την υγεία μας

02-10-2017

Το σεξ μας χαρίζει ικανοποίηση…τόσο σωματική όσο και ψυχική. Τελευταίες έρευνες όμως μας έχουν δείξει πως το σεξ μπορεί να έχει πολλά οφέλη και στην υγεία μας. Επιπλέον, σύμφωνα με τους ίδιους, η σεξουαλική μας ζωή αποτελεί δείκτη σωματικής, πνευματικής και ψυχικής υγείας. Έχει μάλιστα διάφορα… κρυφά, όπως τα χαρακτηρίζουν, οφέλη για την υγεία μας.

Δείτε τρία από αυτά…

1. Δρα κατά των συχνών πονοκεφάλων:
Οι ενδορφίνες που απελευθερώνονται στον εγκέφαλο κατά τη διάρκεια του σεξ δρουν σαν φυσικά παυσίπονα και ανακουφίζουν από την κεφαλαλγία τάσης, ενώ ταυτόχρονα βοηθούν στη χαλάρωση των τεντωμένων μυών, ανακουφίζοντας ακόμα και περιπτώσεις ήπιου μυϊκού πόνου στη μέση ή στον αυχένα.

2. Antistress:
Tο σεξ αποτελεί ένα από τα καλύτερα αγχολυτικά. Κατά τη διάρκεια της ερωτικής επαφής απελευθερώνονται ενδορφίνες και ωκυτοκίνη, οι οποίες ενεργοποιούν το κέντρο ανταμοιβής του εγκεφάλου, δημιουργώντας παράλληλα αισθήματα οικειότητας και χαλάρωσης.

3. Σεξ κατά του κρυολογήματος:
Μελέτη από το Πανεπιστήμιο Wilkes στις Ηνωμένες Πολιτείες έδειξε πως όσοι κάνουν τακτικά σεξ έχουν αυξημένα επίπεδα ανοσοσφαιρίνης Α, η οποία ενισχύει την άμυνα του οργανισμού και προστατεύει από πλήθος λοιμώξεων, όπως η γρίπη και το κρυολόγημα.