Σεξ: Αυτή είναι η κατάλληλη ηλικία για μια έφηβη να γίνει ενεργή

03-10-2017

Οι νέοι σήμερα αρχίζουν όλο και πιο νωρίς την σεξουαλική τους ζωή. Αυτό ίσως έχει να κάνει με το γεγόνός πωςς με το internet και τα social media τα ερεθίσματα που έχουν είναι πλέον πολλά. Ποια είναι όμως η κατάλληλη ηλικία για να ξεκινήσει μια έφηβη να είναι σεξουλικά ενεργή;

Με τη βιολογική και σεξουαλική της ωρίμανση, που ολοκληρώνονται στο κλείσιμο της εφηβείας, σηματοδοτείται η σωματική αφύπνιση και ερωτική αναζήτησή της για να ξεκινήσει τη σεξουαλική της ζωή.

Η έφηβη φαίνεται να είναι πιο αυστηρή στην επιλογή συντρόφου σε σύγκριση με τον έφηβο, ενώ ο προσανατολισμός στη ρομαντική αγάπη, η συναισθηματική εμπλοκή με τον σεξουαλικό σύντροφο και η συναισθηματική εμπλοκή με τον σεξουαλικό σύντροφο και η συναισθηματική δέσμευση χαρακτηρίζουν την προσδοκία της για την έναρξη της σεξουαλικής της ζωής.

Η έφηβη λίγο πριν την πρώτη φορά νιώθε φόβο, άγχος «για το τι θα συμβεί», που μεγεθύνεται μέσα από την άγνοια και το δέος που αισθάνεται σκεπτόμενη τον εαυτό της στην πρώτη ερωτική επαφή. Πολλές φορές αυτό την οδηγεί σε έντονη αγωνιά, πανικό, ενοχές, ντροπή, φόβο και ανασφάλεια.

Είναι αναγκαίο η έφηβη να προχωρήσει στην πρώτη φορά όταν θα αισθάνεται έτοιμη και διαθέσιμη συναισθηματικά για αυτό, ώστε να είναι μια συνειδητή πράξη και όχι μια απλή εμπειρία που θα τη μοιραστεί με τις φίλες της για να μη θεωρηθεί «εκτός μόδας» ή θα λειτουργήσει παρορμητικά κάτω από την πίεση του συντρόφου της.

Η καλύτερη περίοδος για να έχει την πρώτη της σεξουαλική επαφή φαίνεται να είναι το εφηβικό της κλείσιμο 17-19 ετών, που είναι έτοιμη και βιολογικά και συναισθηματικά να απολαύσει και να χαρεί το πρώτο σκαλοπάτι της σεξουαλικής ζωής της.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Οι παχύσαρκες κοπέλες στην εφηβεία δεν κάνουν ασφαλές σεξ
Η αποκάλυψη της σεξουαλικής ταυτότητας στην εφηβεία ευνοεί την προσαρμογή