Ύπνος: 5 συμβουλές για να κοιμηθείτε σαν μωρό

04-10-2017

Όλοι γνωρίζουμε πως ο καλός και ποιοτικός ύπνος είναι απαραίτητος για την σωστή λειτουργία του οργανισμού μας αλλά και του μυαλού μας. Βέβαια, δεν είναι πάντα εύκολο για όλους να έχουν τον τέλειο ύπνο. Γι’ αυτό οι ειδικοί δίνουν πέντε συμβουλές που αν τις ακολουθήσουμε θα μας βοηθήσουν να κοιμηθούμε σαν μωρά.

Μεταξύ άλλων το Global Council on Brain Health παρουσιάζει δεκάδες χρήσιμες συμβουλές για να εξασφαλίσουμε καλή ποιότητα ύπνου που κατά συνέπεια θα μας προσφέρει πνευματική οξύτητα σε βάθος χρόνου.

Δείτε πέντε πράγματα που πρέπει να κάνετε για να εξασφαλίσετε ποιότητα ύπνου…

1. Δώστε στον εαυτό σας 15 λεπτά κατά τα οποία θα κάνετε όλες εκείνες τις σκέψεις για πράγματα που σας αγχώνουν και μετά «κατεβάστε διακόπτες». Μην αναλώνεστε να κάνετε αρνητικές σκέψεις για ώρες.

2. Κάντε ένα ζεστό μπάνιο πριν ξαπλώσετε.

3. Απέχετε από την κατανάλωση φαγητού και αλκοόλ για τρεις ώρες πριν πέσετε για ύπνο. Αν σας αρέσει πιείτε ένα ποτήρι ζεστό γάλα.

4. Μην χρησιμοποιήσετε για τουλάχιστον μία ώρα πριν ηλεκτρονικές συσκευές.

5. Φοράτε τις κάλτσες σας την ώρα του ύπνου. Οι ειδικοί μάς συμβουλεύουν να φοράμε κάλτσες προκειμένου τα πόδια μας να διατηρούνται ζεστά και έτσι να απομακρύνεται το ενδεχόμενο να ξυπνήσουμε κατά τη διάρκεια της νύχτας, διαταράσσοντας τον ύπνο μας, εξαιτίας του κρύου που μπορεί να νοιώσουμε στα κάτω άκρα.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Ύπνος: Γιατί δεν πρέπει να κοιμόμαστε ποτέ θυμωμένοι
Ύπνος: Μας κάνει πιο ευτυχισμένους από το χρήμα