ΕΙΝΑΠ: Αδύνατη η ένταξη της ψυχιατρικής κλινικής του νοσοκομείου ¨Αττικόν” στο πρόγραμμα εφημεριών

05-10-2017

Τηνυποστήριξή της εκφράζει η ΕΙΝΑΠ στο ιατρονοσηλευτικό  προσωπικό της Β’ Ψυχιατρικής Κλινικής του νοσοκομείου ΑΤΤΙΚΟΝ που αντιδρά ενάντια στην υπουργική απόφαση ένταξης της κλινικής του Νοσοκομείου στο νέο πρόγραμμα εφημεριών των ψυχιατρικών τμημάτων και κλινικών του λεκανοπεδίου Αττικής. Σύμφωνα με την ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας και Πειραιά με τις παρούσες συνθήκες δεν πληρούνται οι απαραίτητες προϋποθέσεις ασφαλείας και για να γίνει αυτό εφικτό απαιτούνται τα εξής:

  • Στελέχωση της Β’ Ψυχιατρικής Κλινικής με το απαραίτητο ιατρικό προσωπικό άμεσα, όπως επίσης και με το απαραίτητο νοσηλευτικό προσωπικό που πρέπει να ενισχυθεί και με άνδρες νοσηλευτές.
  • Πρόσληψη επαγγελματιών φυλάκων ασφαλείας και η πιστοποίηση της καταλληλότητας του εργασιακού χώρου για την ασφάλεια των εργαζομένων.

Όπως δηλώνουν οι εργαζόμενοι δε ζητούν την εξαίρεσή τους από τη συμμετοχή στο νέο πρόγραμμα εφημεριών στις 05/10/2017, αλλά ζητούν να τηρηθούν οι προϋποθέσεις ασφαλείας που ισχύουν στα πρωτόκολλα των δομών που δέχονται ακούσιες νοσηλείες. Διαφορετικά, θα προχωρήσουν σε αποχή από τα καθήκοντά τους στις 05/10/2017.