Αντιπαράθεση Ανδρέα Ξανθού – Παύλου Πολάκη (και) για τα θέματα της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδας

07-10-2017

Η σιωπηρή, αλλά πολύ βαθιά αντιπαράθεση, η οποία σοβεί μεταξύ του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού και του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη είχε την αντανάκλασή της και στον τρόπο χειρισμού του νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας για την Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδας (ΕΝΕ).

Συγκεκριμένα, ο Ανδρέας Ξανθός είναι εκείνος ο οποίος επιθυμεί συναινετικές διαδικασίες, προκειμένου να προωθηθεί τελικά στη Βουλή ένα νομοσχέδιο για μία στέρεα και βιώσιμη μεταρρύθμιση στον νοσηλευτικό κλάδο και, συνεπώς, στην ΕΝΕ, ενώ ο Παύλος Πολάκης επιθυμεί το σχετικό νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας να προωθηθεί ως έχει άμεσα στη Βουλή, προκειμένου αυτό να ψηφισθεί και να δημοσιευθεί στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ) πριν από τις 2 Νοεμβρίου, ημέρα κατά την οποία έχει προγραμματισθεί να πραγματοποιηθούν οι εκλογές για την ανάδειξη των νέων μελών του Δ.Σ. της ΕΝΕ.

Με άλλα λόγια, ο Παύλος Πολάκης επιθυμεί την ακύρωση των προγραμματισμένων  εκλογών για το νέο Δ.Σ. της ΕΝΕ, ενώ ο Ανδρέας Ξανθός δεν επιθυμεί να ακυρωθούν ή να εμποδισθούν οι προγραμματισμένες για τις 2 Νοεμβρίου εκλογές της ΕΝΕ, κάτι το οποίο ο υπουργός Υγείας κατέστησε απολύτως σαφές, κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τους επικεφαλής της ΕΝΕ, η οποία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου στο υπουργείο Υγείας.

Έτσι, δεν ήταν καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι ο γενικός γραμματέας Υγείας Γιώργος Γιαννόπουλος επέδειξε την περασμένη  Τρίτη 3 Οκτωβρίου ιδιαίτερη σύνεση και μετριοπάθεια έναντι του αιτήματος εκ μέρους των επικεφαλής της ΕΝΕ να μην εμποδιστούν ή ακυρωθούν οι προγραμματισμένες για τις 2 Νοεμβρίου εκλογές της Ένωσης.

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι, πριν ξεκινήσει τη συνάντησή του με τους επικεφαλής της ΕΝΕ, ο Γιώργος Γιαννόπουλος είχε συνεργασία με τον Ανδρέα Ξανθό, προκειμένου να καθορίσουν τη διαλλακτική στάση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας έναντι της ΕΝΕ.