ΟΚΑΝΑ: Αναμένεται θετική για τους γιατρούς με «μπλοκάκι» απόφαση από το Δ.Σ. του Οργανισμού

17-10-2017

Τον γόρδιο δεσμό αναμένεται να λύσει σήμερα η διοίκηση του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ), σε σχέση με το θέμα των ασφαλιστικών εισφορών προς τον ΕΦΚΑ για τους γιατρούς του Οργανισμού, που εργάζονται με «μπλοκάκι».

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα ήδη έχει διαμηνύσει ο πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ Ευάγγελος Καφετζόπουλος, κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του Δ.Σ. του ΟΚΑΝΑ θα ληφθεί απόφαση, με την οποία θα ορίζεται ότι ο Οργανισμός θα καλύπτει κανονικά τις ασφαλιστικές εισφορές προς τον ΕΦΚΑ για τους 38 γιατρούς του Οργανισμού με «μπλοκάκι».

Υπενθυμίζεται ότι πέντε από τους 38 γιατρούς με «μπλοκάκι» έχουν ήδη υποβάλλει τις παραιτήσεις τους από τον Οργανισμό για το θέμα των ασφαλιστικών εισφορών τους προς τον ΕΦΚΑ…

Πρόκειται για τρεις γιατρούς με «μπλοκάκι» από την Αθήνα και από έναν σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν πρέπει να θεωρείται καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι η αναμενόμενη θετική απόφαση από το Δ.Σ. του ΟΚΑΝΑ έρχεται μετά από την οξύτατη δημόσια παρέμβαση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) και του προέδρου του Συλλόγου Γιώργου Πατούλη, η παρέμβαση του οποίου απειλούσε (και απειλεί) να δώσει ευρύτερες διαστάσεις στο θέμα με τις ενδεχόμενες παραιτήσεις των γιατρών του ΟΚΑΝΑ με «μπλοκάκι», εξέλιξη την οποία θέλουν να αποφύγουν πάση θυσία και η διοίκηση του ΟΚΑΝΑ, αλλά και η ίδια η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας!