Χωρίς συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ γιατρούς την Παρασκευή, λόγω επίσχεσης εργασίας

18-10-2017

Σε επίσχεση εργασίας, για μία ημέρα, προχωρούν οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ ιατροί. Αυτό αποφάσισε το ΔΣ της Ένωσης Ιατρών Ε.Ο.Π.Υ.Υ. για την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου, ημέρα κατά την οποία οι ιατροί θα απέχουν από την διενέργεια ιατρικών πράξεων και εξετάσεων στους ασφαλισμένους μέσω ΕΟΠΥΥ.

Η ιατροί διαμαρτύρονται για τις καθυστερήσεις πληρωμής των αμοιβών τους καθώς μέχρι σήμερα δεν έχουν πληρωθεί αμοιβές των μηνών Μαρτίου, Απριλίου, Μαϊου και Ιουνίου 2017.

Επίσης, σύμφωνα με την ΕΝΙ ΕΟΠΥΥ, «ενώ παρατάθηκε η εξόφληση των παλαιότερων ληξιπρόθεσμων οφειλών (από το 2010) μέχρι τις 30 Ιουνίου 2018, η διαδικασία εκκαθάρισης τους, ενώ αποτελεί υποχρέωσή του εκ του νόμου και υπηρεσιακό του καθήκον, ακόμη παραμένει στα αζήτητα!»

Σύμφωνα με την Ένωση, «οι καθυστερήσεις αυτές καθίστανται ακόμα πιο επαχθείς για τους ιατρούς την παρούσα χρονική στιγμή, κατά την οποία ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ εγείρει συνεχώς, μονομερώς, χωρίς καμία διαβούλευση και χωρίς νόμιμο δικαίωμα, νέες απαιτήσεις από τους ιατρούς, χωρίς από την μεριά του να τιμά ταυτόχρονα τη μία και μοναδική (αλλά και αυτονόητη) υποχρέωσή σας να πληρώνει για όσα απαιτεί. Ο ορισμός χρονικού ορίου της ιατρικής επίσκεψης/εξέτασης στα 15’ με εντελώς αυθαίρετα κριτήρια και ουρανοκατέβατους κανόνες «ορθής ιατρικής πρακτικής» που εμπνεύστηκε ένας στατιστικολόγος, είναι το ελάχιστο παράδειγμα του παραλογισμού των αποφάσεων του ΕΟΠΥΥ».

Τέλος, η ΕΝΙ ΕΟΠΥΥ ζητά την κατανόηση των ασφαλισμένων, οι οποίοι επίσης θίγονται από τους παράλογους «κανόνες» που τίθενται στην άσκηση της ιατρικής επιστήμης.