Νέο σύστημα εφημεριών στις ψυχιατρικές κλινικές

19-10-2017

«Ενεργοποιείται» άμεσα το νέο σύστημα εφημερίας για τις ψυχιατρικές κλινικές. Σύμφωνα με την απόφαση – η οποία δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης :

* Εντάσσονται πλήρως στο σύστημα εφημερίας, η Ψυχιατρική Κλινική Οξέων του Αιγινητείου Νοσοκομείου και η Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου «Αττικόν».

β) Οι εφημερίες σε όλα τα ψυχιατρικά τμήματα και τις Ψυχιατρικές Κλινικές των Γενικών, των Ψυχιατρικών και των Πανεπιστημιακών Νοσοκομείων πραγματοποιούνται σε εικοσιτετράωρη βάση, από τις 8:00 το πρωί μέχρι τις 8:00 της επομένης.

γ) Τα Γενικά και τα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία του λεκανοπεδίου Αττικής  μαδοποιούνται λειτουργικά σε τρεις ομάδες εφημερίας. Τα Νοσοκομεία της κάθε ομάδας εφημερεύουν όλα μαζί μια φορά την εβδομάδα.

δ) Το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής «Δαφνί» και το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής «Δρομοκαΐτειο» εφημερεύουν δύο φορές την εβδομάδα το καθένα. Οι υπόλοιπες τρεις ημέρες καλύπτονται από τα νοσοκομεία των τριών ομάδων εφημερίας.

ε) Τα ψυχιατρικά τμήματα και οι ψυχιατρικές κλινικές των Γενικών, των Ψυχιατρικών και των Πανεπιστημιακών Νοσοκομείων εξυπηρετούν συγκεκριμένες γεωγραφικές – διοικητικές περιοχές όπως αυτές αναφέρονται παρακάτω.

στ) Τις ημέρες εφημερίας των ομάδων των Γενικών και Πανεπιστημιακών Νοσοκομείων, κάθε Νοσοκομείο από καθεμία ομάδα εφημερίας εξυπηρετεί συγκεκριμένες γεωγραφικές – διοικητικές περιοχές και τις ημέρες εφημερίας των Ψυχιατρικών Νοσοκομείων, συγκεκριμένα ψυχιατρικά τμήματα του Ψ.Ν.Α. «Δαφνί» και του Ψ.Ν.Α. «Δρομοκαΐτειο», εξυπηρετούν συγκεκριμένες γεωγραφικές – διοικητικές περιοχές, με στόχο κάθε γεωγραφική-διοικητική περιοχή να εξυπηρετείται καθημερινά από τουλάχιστον ένα Ψυχιατρικό τμήμα Γενικού, Πανεπιστημιακού ή Ψυχιατρικού Νοσοκομείου.

ζ) Το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (Ε.Κ.ΕΠ.Υ.) είναι αρμόδιο για το συντονισμό της διαχείρισης των ακούσιων προσελεύσεων (εισαγγελικών παραγγελιών) στα εφημερεύοντα ψυχιατρικά τμήματα και κλινικές των Γενικών, Ψυχιατρικών και Πανεπιστημιακών Νοσοκομείων.