Νυστάζετε το απόγευμα; Τι να φάτε για να ξυπνήσετε

24-10-2017

Πολλοί από εμάς λίγο μετά τις δύο με τρεις το μεσημέρι αρχίζουμε να έχουμε μια έντονη νύστα… συνήθως στη δουλειά. Οι περισσότεροι επιλέγουμε εκείνη την ώρα να πιούμε άλλον έναν καφέ. Δεν είναι όμως αυτή η μοναδική λύση, απ ‘ότι φαίνεται.

Οι ειδικοί προτείνουν κάτι άλλο για να κατανικήσουμε τη γλυκιά απογευματινή νύστα.
Μετά το μεσημεριανό γεύμα και αφού ο οργανισμός επεξεργαστεί το φαγητό, τα επίπεδα του σακχάρου αρχίζουν σταδιακά να πέφτουν και μαζί με αυτά μειώνονται τα επίπεδα ενέργειας και η συγκέντρωσή μας. Μοιραία, επηρεάζονται οι πνευματικές μας ικανότητες και δυσκολευόμαστε να συγκεντρωθούμε.

Σύμφωνα με μια επιστημονική μελέτη που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Περντιού των ΗΠΑ, τα αμύγδαλα επιβραδύνουν τη διαδικασία διάσπασης του γεύματος, επομένως βοηθούν ώστε τα επίπεδα του σακχάρου –άρα και η ροή ενέργειας– να παραμείνουν σταθερά στον οργανισμό. Έτσι, τα αμύγδαλα είναι το ιδανικό σνακ για να αποφύγουμε την έκπτωση πνευματικών δυνάμεων που τυπικά παρατηρείται τις μεσημεριανές ώρες στη δουλειά.

Σχετική δοκιμή στην οποία συμμετείχαν 86 άτομα οδήγησε στο συμπέρασμα ότι τα αμύγδαλα βοηθούν κυρίως στην ενίσχυση της μνήμης. Σύμφωνα με τους ερευνητές, οι οποίοι δημοσίευσαν τα ευρήματά τους στην επιθεώρηση British Journal of Nutrition, τα οφέλη του αγαπημένου ξηρού καρπού προκύπτουν κυρίως από τη σημαντική περιεκτικότητά του σε καλά λιπαρά και φυτικές ίνες.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Σεξ: Γιατί οι άντρες νυστάζουν μετά την ερωτική πράξη;
Γιατί οι γυναίκες νυστάζουν περισσότερο από τους άντρες;