Νέος πληροφοριοδότης στην υπόθεση της Νovartis

25-10-2017

Κινητικότητα παρατηρείται στην έρευνα που διενεργούν οι Αρχές για την υπόθεση με τις μίζες της φαρμακευτικής εταιρείας Novartis. Σύμφωνα με πληροφορίες, πριν από λίγες ημέρες προστέθηκε στην έρευνα ένας νέος πληροφοριοδότης ο οποίος  στο παρελθόν διατέλεσε σε υψηλή διοικητική θέση στη Novartis Hellas.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο νέος πληροφοριοδότης έχει καταθέσει πολύτιμο υλικό στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) της  ΗΠΑ και εκπροσωπείται από το δικηγορικό γραφείο του κ. Παύλου Σαράκη, το οποίο παρέχει νομική καθοδήγηση και στους δύο πρώτους πληροφοριοδότες, επίσης πρώην στελέχη της Novartis. Πηγές αναφέρουν ότι ο νέος πληροφοριοδότης έχει καταθέσει 2.500 έγγραφα και ηχογραφημένες συνομιλίες από κλειστές συσκέψεις στην εταιρεία.

Αξίζει  να αναφερθεί ότι το επόμενο διάστημα στις ΗΠΑ θα μεταβούν η Εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη και οι εισαγγελείς Χρήστος Ντζούρας και  Στέλιος Μανώλης. Στο μεταξύ, σε εξέλιξη είναι και η προκαταρκτική έρευνα της γενικής επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης Μαρίας Παπασπύρου η οποία αναμένει σειρά πολύτιμων εγγράφων από τον ΕΟΦ και τα υπουργεία Ανάπτυξης και Υγείας.

Την ίδια ώρα, στο φορολογικό σκέλος της έρευνας (στην Οικονομική Εισαγγελία), την προηγούμενη εβδομάδα, πρώην ανώτατο διευθυντικό στέλεχος της Novartis Hellas, στους λογαριασμούς του οποίου είχε εντοπιστεί ύποπτο ποσό, κατ’ απόκλιση των δηλωθέντων εισοδημάτων του, έσπευσε να υπογράψει οικειοθελή δήλωση, πληρώνοντας τους αναλογούντες φόρους.