Σεξ: Πόσο πρέπει να κάνει κανείς για να είναι ευτυχισμένος

30-10-2017

Είναι κάτι που όλοι έχουμε αναρωτηθεί: Πόσο σεξ πρέπει να κάνω με τον σύντροφο μου; Με θέλει ακόμα; Γιατί δεν κάνουμε περισσότερο; Μήπως θα έπρεπε; Τις απαντήσεις σ’ αυτά τα ερωτήματα δίνει μια νέα έρευνα, η οποία αποκαλύπτει πόσο συχνά κάνουν σεξ τα ευτυχισμένα ζευγάρια.

Τα αποτελέσματα της έρευνας δημοσιεύτηκαν στο The Society of Personality and Social Psychology και αποδεικνύουν πως μια φορά την εβδομάδα (μόνο) αρκεί για τα περισσότερα ευτυχισμένα ζευγάρια!
Η μελέτη η οποία διεξήχθη απ’ το Πανεπιστήμιο του Σικάγου παρακολούθησε 30.00 ζευγάρια σ’ όλη την Αμερική πριν διεξάγει τα συμπεράσματά της.

Το “μια φορά την εβδομάδα” είναι ίσως αυτό που περιμέναμε λιγότερο! Αλλά ας μη γελιόμαστε όλοι γνωρίζουμε πως οι υπερωρίες στην δουλειά και οι καθημερινές μας υποχρεώσεις δεν μας επιτρέπουν για παραπάνω “παιχνίδια”.

Η Amy Muise, επικεφαλής της μελέτης αναφέρει: «Παρ’ όλο που το συχνότερο σεξ σχετίζεται με μεγαλύτερη ευτυχία, μια φορά την εβδομάδα είναι αρκετή».

Τα ευρήματα αποδεικνύουν ότι είναι σημαντικό να διατηρείς μια στενή σχέση με τον σύντροφό σου, αλλά δεν χρειάζεται να κάνετε καθημερινά σεξ απ’ τη στιγμή που υπάρχει αυτή η σύνδεση.

Η έρευνα διεξήχθη απ’ το 1989 μέχρι το 2012 και τα αποτελέσματά της δεν επηρεάζονται απ’ τις ηλικιακές ομάδες, το φύλο, το εισόδημα ή τη διάρκεια της σχέσης.

Και εμείς αναρωτιόμαστε τι γίνεται με τα “ελεύθερα πουλιά”; Τι συμβαίνει αν είσαι ελεύθερος κι ωραίος;

Δυστυχώς, η έρευνα δεν μπορεί να καταλήξει σ’ ένα ξεκάθαρο συμπέρασμα για όσους βρίσκονται εκτός σχέσης, καθώς υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπόψη, όπως πόσο άνετοι είναι με το σεξ εκτός σχέσης καθώς και το γενικότερο πλαίσιο κατά το οποίο συμβαίνει.

Η μελέτη κατάφερε επίσης, να διαλύσει ορισμένα στερεότυπα σχετικά με τις σεξουαλικές ορέξεις των ανθρώπων. Άνδρες και γυναίκες έχουν τις ίδιες ορμές και την ίδια όρεξη για σεξ ενώ οι ηλικιωμένοι είναι εξίσου δραστήριοι!

Αν λοιπόν, αισθάνεσαι δεν σε ικανοποιεί η συχνότητα που κάνεις σεξ αυτά τα αποτελέσματα δεν πρέπει να θεωρηθούν ως δείκτης του πόσο συχνά πρέπει να το κάνεις.

Η Muise θεωρεί ότι για να διατηρήσεις μια ευτυχισμένη σχέση τα ζευγάρια πρέπει να είναι πιο ανοιχτά με τις σεξουαλικές τους ανάγκες και να το συζητούν.

Είναι σημαντικό να διατηρείς μια στενή σχέση με τον σύντροφό σου, να μη ρουτινιάζετε αλλά να μην του ασκείς και υπερβολική πίεση σ’ αυτό το κομμάτι!

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Σεξ: Πόσες σεξουαλικές επαφές την εβδομάδα φέρνουν ευτυχία σε ένα ζευγάρι; (βίντεο)
Σεξ: Τέσσερις φορές την εβδομάδα μας χαρίζει την ίδια ευτυχία χιλιάδες ευρώ