Έλληνας επιστήμονας ο κορυφαίος ειδικός στον κόσμο για τις μυκητιάσεις

22-11-2017

Έλληνας επιστήμονες είναι ο κορυφαίος ειδικός στον κόσμο στις μυκητιάσεις και ένας από τους δύο σημαντικότερους μυκητολόγους ερευνητές παγκοσμίως. Πρόκειται για τον Δημήτρη Κοντογιάννη, καθηγητή ιατρικής του Πανεπιστημίου του Τέξας και του Κέντρου Ερευνών Αντερσον για τον Καρκίνο, ο οποίος επελέγη από την Αμερικανική Ένωση για την Προώθηση της Επιστήμης (AAAS) να γίνει εταίρος της, σε αναγνώριση της σημαντικής συνεισφοράς του στην κλινική έρευνα στο πεδίο της μυκητολογίας.

Ο Δ. Κοντογιάννης έχει αναπτύξει σημαντικό ερευνητικό έργο για την ανάπτυξη νέων φαρμάκων κατά των μυκήτων και νέων μεθόδων διάγνωσης των λοιμώξεων εξαιτίας των εν λόγω παθογόνων μικροοργανισμών. Αποφοίτησε το1987 από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και στη συνέχεια μετεκπαιδεύθηκε στο Ιατρικό Κολέγιο Baylor του Πανεπιστημίου του Τέξας, στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, στο Γενικό Νοσοκομείο της Μασαχουσέτης και στο Βιοϊατρικό Ινστιτούτο Whitehead.

Θεωρείται ο κορυφαίος ειδικός στον κόσμο στις μυκητιάσεις και ένας από τους δύο σημαντικότερους μυκητολόγους ερευνητές παγκοσμίως, έχοντας στο ενεργητικό του περισσότερες από 500 επιστημονικές δημοσιεύσεις και πολλές βραβεύσεις. Η επίσημη εισδοχή του στην AAAS θα πραγματοποιηθεί σε ειδική τελετή το Φεβρουάριο του 2018.