Πενθήμερη πρωινή και απογευματινή λειτουργία προβλέπεται για τις ΤΟΜΥ

28-11-2017

Πενθήμερη, πρωινή και απογευματινή, λειτουργία προβλέπεται  για τις Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤΟΜΥ), οι οποίες θα δέχονται μόνον τους εγγεγραμμένους σε αυτές πολίτες. Ο μη εγγεγραμμένος πληθυσμός εξυπηρετείται κατ’ εξαίρεσιν για έκτακτα περιστατικά, σύμφωνα με την κρίση των γιατρών.

Αυτό προβλέπει υπουργική απόφαση που δημοσιεύθηκε στη Διαύγεια για τον «καθορισμό τρόπου λειτουργίας Τοπικών Μονάδων Υγείας». Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση, οι μονάδες θα δέχονται τους εγγεγραμμένους σε αυτές πολίτες σε καθημερινή βάση, πλην των επίσημων αργιών, του Σαββάτου και της Κυριακής, ενώ το τακτικό ωράριο του ιατρικού προσωπικού των μονάδων αυτών θα είναι επτάωρο από τις 8 π.μ. έως τις 3 μ.μ. και από τις 2 μ.μ. έως τις 9 μ.μ.

Η υπουργική απόφαση περιγράφει το καθηκοντολόγιο τόσο των γιατρών όσο και του λοιπού προσωπικού, ενώ προβλέπει την τήρηση παρουσιολογίου και τη διαδικασία «αυτοαξιολόγησης».

Σημειώνεται ότι είναι πλέον έτοιμες να λειτουργήσουν οι τρεις πρώτες Τοπικές Μονάδες Υγείας στη Δυτική Θεσσαλονίκη, στην περιοχή αρμοδιότητας της 3ης ΥΠΕ, καθώς ολοκληρώθηκε ο εξοπλισμός τους. Οι τρεις πρώτες ΤΟΜΥ βρίσκονται στη Νικόπολη (Γενναδίου και Κωλέττη)του Δήμου Παύλου Μελά, στο Κέντρο Υγείας (ΠΕΔΥ) Αμπελοκήπων (με ξεχωριστή είσοδο) και στον Εύοσμο σε κτίριο όπου στεγάζεται το οδοντοπροσθετικό της 3ης ΥΠΕ.

Να σημειωθεί ότι στον Δήμο Αμπελοκήπων- Μενεμένης θα λειτουργήσουν συνολικά τέσσερις ΤΟΜΥ, στον Δήμο Ευόσμου- Κορδελιού οκτώ και εντός των ορίων του Δήμου Παύλου Μελά εκτός από την ΤΟΜΥ στη Νικόπολη θα λειτουργήσουν άλλες τρεις.