Εγκύκλιος του γενικού γραμματέα θέτει περιορισμούς στις μονάδες ψυχικής υγείας

09-12-2017

Περιορισμούς στις δράσεις των μονάδων ψυχικής υγείας που επιχορηγούνται από το υπουργείο Υγείας και αφορούν την κοινότητα, θέτει εγκύκλιος του γενικού γραμματέα κ. Γ. Γιαννόπουλου, με στόχο την «ανάγκη αποτελεσματικής αξιοποίησης των διαθέσιμων πόρων για  τη  χρηματοδότηση των  μονάδων  ψυχικής  υγείας».

Σύμφωνα με την εγκύκλιο:

1.       Το μηνιαίο κόστος των δράσεων στην κοινότητα των Κέντρων Ημέρας και των Κινητών Μονάδων Ψυχικής Υγείας δεν θα πρέπει να υπερβαίνει, κατά προσέγγιση, το 20% του μέσου όρου των μηνιαίων αποτελεσμάτων πρωτοβάθμιων ελέγχων που έχουν εκδοθεί για το προηγούμενο έτος.

2.       Τα  αιτήματα  διενέργειας  δράσεων  στην  κοινότητα θα  πρέπει  να υποβάλλονται στην Υπηρεσία μας τουλάχιστον ένα (1) μήνα πριν την ημερομηνία έναρξης της σχετικής δράσης.

3.       Η  διενέργεια  των  δράσεων  στην  κοινότητα  προϋποθέτει  την προηγούμενη έγκριση της Διεύθυνσης Ψυχικής Υγείας (η οποία θα έχει κοινοποιηθεί  στο  φορέα  έγγραφα  ή/και ηλεκτρονικά).

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, «η διενέργεια δράσεων χωρίς την προηγούμενη έγκριση της Υπηρεσίας σύμφωνα με τα προαναφερθέντα, θα συνεπάγεται τη μη κοστολόγηση των σχετικών δράσεων».