Όσοι έχουν αδερφές είναι πιο αισιόδοξοι και ευτυχισμένοι

18-12-2017

Έχετε βαρεθεί να τσακώνεστε με την αδελφή σας για το παραμικρό; Την επόμενη φορά σκεφτείτε το καλά πριν αποφασίσετε να της κρατήσετε την οποιαδήποτε κακία. Μια νέα έρευνα δείχνει πως οι αδελφές μας κάνουν πιο αισιόδοξους και πιο ευτυχισμένους.

Για την ακρίβεια, αντί να της θυμώσετε… ευχαριστήστε την που απλά υπάρχει στη ζωή σας, καθώς σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του Πανεπιστημίου De Montfont και του Πανεπιστημίου Ulster, οι άνθρωποι που έχουν αδερφές τείνουν να είναι πιο ευτυχισμένοι και πιο αισιόδοξοι.

Οι ερευνητές παρακολούθησαν τη ζωή 571 νέων ανθρώπων ηλικίας 17-25 ετών και έπειτα από πολύχρονη μελέτη διαπίστωσαν ότι όσοι μεγάλωναν με αδερφές είχαν περισσότερες πιθανότητες να είναι ευτυχισμένοι.
Οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να απαντήσουν σε ερωτηματολόγια σχετικά με την ψυχική τους υγείας και τη στάση τους απέναντι σε μια πιο θετική προοπτική.

Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι αδερφές ενθαρρύνουν τα αδέλφια τους να είναι πιο επικοινωνιακά και ανοικτά και για τα συναισθήματά τους, γεγονός που προάγει την καλή ψυχική υγεία.

Ένας από τους επικεφαλής της έρευνας, ο Tony Cassidy, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Οι αδερφές φαίνεται να ενθαρρύνουν την πιο ανοικτή επικοινωνία και να συμβάλουν στη συνοχή της οικογένειας», συμπληρώνοντας: Η συναισθηματική έκφραση είναι θεμελιώδους σημασίας για την καλή ψυχολογική υγεία και οι αδερφές το προωθούν πολύ αυτό, μέσα στην οικογένεια, καθώς τα αγόρια έχουν μια φυσική τάση να μην εκφράζονται εύκολα.

Ο Cassidy ανέφερε επίσης ότι τα ευρήματα ήταν ακόμη πιο έντονα στις οικογένειες όπου οι γονείς ήταν χωρισμένοι, προσθέτοντας: «Μπορεί να πρέπει να σκεφτούμε προσεκτικά τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουμε τις οικογένειες με πολλά αγόρια».

Προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει, επίσης, ότι τα παιδιά που μεγαλώνουν με μία τουλάχιστον αδερφή στην οικογένεια τείνουν να είναι πιο ευγενικά από αυτά που δεν έχουν καμία.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Τα μικρότερα αδέρφια περνούν πιο βαριά την γρίπη
Όσοι έχουν αδέλφια αντίθετου φύλου έχουν καλύτερη ερωτική ζωή