Μείωση του ΦΠΑ από 24% στο 13% για τις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων

20-12-2017

Μείωση του ΦΠΑ, από το 24% στο 13%, για τις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, τους οίκους ευγηρίας, τις μονάδες παροχής υπηρεσιών φροντίδας στα άτομα με αναπηρία, κλπ., σχεδιάζει η κυβέρνηση. Τη σχετική ανακοίνωση έκανε χθες από το βήμα της Βουλής ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γ.Χουλιαράκης, μιλώντας στη συζήτηση του Προϋπολογισμού.

Όπως είπε, «αυτή η κυβέρνηση κατάφερε με την επισκόπηση δαπανών να δημιουργήσει χώρο για την αύξηση οικογενειακών επιδομάτων, να ενισχύσει τα παιδικά γεύματα και όσο οι περιορισμοί χαλαρώνουν, ο προϋπολογισμός θα μπορεί να ανταποκρίνεται σε επιπλέον στόχους».

Ο κ. Χουλιαράκης μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «η στρατηγική των προϋπολογισμών του 2016 και του 2017, ήταν η εμπέδωση της αξιοπιστίας των δημόσιων οικονομικών με την τήρηση των στόχων για να βγούμε από το πρόγραμμα και να ανακτήσουμε την ανεξαρτησία μας».

Στρατηγική όμως ήταν και η δίκαιη κατανομή της αναπόφευκτης προσαρμογής ώστε να προστατευθούν οι πιο ευάλωτοι. Οι ίδιοι στόχοι χαρακτηρίζουν και τον προϋπολογισμό του 2018, είπε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.