Χριστουγεννιάτικη κάρτα με …νόημα, αποδέκτες 50 επώνυμοι καπνιστές

22-12-2017

Χριστουγεννιάτικη κάρτα με διαφορετικό περιεχόμενο θα λάβουν τις επόμενες ημέρες τουλάχιστον 50 «επώνυμοι» καπνιστές! Η ευχητήρια αντικαπνιστική κάρτα θα σταλεί από την Πνευμονολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και την Επιστημονική Εταιρεία Αναπνευστικών Διαταραχών και Βαρείας Νόσου, σε πολιτικούς, τραγουδιστές, δημοσιογράφους και  αθλητές, πρόσωπα που ο φωτογραφικός φακός απαθανάτισε την ώρα που κάπνιζαν σε δημόσιο χώρο.

Μαζί με τις ευχές για ένα υγιές και ευτυχισμένο 2018, οι ειδικοί επιστήμονες θα ευχηθούν για ένα νέο έτος με λιγότερο κάπνισμα και περισσότερο ελεύθερο, καθαρό από καπνό, περιβάλλον. Θα προτρέπουν μάλιστα τους αποδέκτες να συμμαχήσουν για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου.

Εκτός από τους «επώνυμους» καπνιστές που έχουν φωτογραφηθεί, στους αποδέκτες της κάρτας είναι πρόσωπα που είχαν ή έχουν θέση εξουσίας αλλά δεν βοηθούν στην εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου. Σημειώνεται ότι στην Ελλάδα, 27,3% των Ελλήνων δηλώνουν συστηματικοί καπνιστές και 5,2% περιστασιακοί. Το ποσοστό των συστηματικών καπνιστών στην Ελλάδα είναι μεταξύ των υψηλότερων στην Ευρώπη και αρκετά πάνω από τον μέσο όρο της Ε.Ε. (21%).