Σκοντάφτει στον Κούβελα το νομοσχέδιο για την περίφημη Επιτροπή Αξιολόγησης Τεχνολογιών Υγείας

22-12-2017

Για το νέο έτος φαίνεται ότι παραπέμπεται η κατάθεση του νομοσχεδίου για την περίφημη Επιτροπή Αξιολόγησης Τεχνολογιών Υγείας. Σύμφωνα με πληροφορίες του Healthview το νομοσχέδιο «σκόνταψε» στη συγκρότηση της Επιτροπής που θα αναλάβει την αξιολόγηση και συγκεκριμένα στον πρόεδρο κ. Δημήτρη Κούβελα, που σήμερα είναι πρόεδρος της Επιτροπής Θετικής Λίστας του υπουργείου Υγείας, καθηγητής Φαρμακολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι κ. Κούβελας δεν επιθυμεί να είναι πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης αλλά μερικής, απόφαση με την οποία δεν συμφωνούν στο υπουργείο Υγείας καθώς εκτιμούν ότι θα διαφωνήσει η τρόικα.

Σημειώνεται ότι η επιτροπή αξιολόγησης ΗΤΑ θα είναι 11μελής με τριετή θητεία και δυνατότητα ανανέωσης μία φορά και θα υπάγεται στον υπουργό Υγείας,  η έδρα της θα είναι στον ΕΟΦ και τα μέλη της θα προέρχονται από επιστημονικούς χώρους που έχουν να κάνουν με το φάρμακο, όπως είναι η φαρμακολογία, η κλινική φαρμακολογία η φαρμακοεπιδημιολογία η αξιολόγηση κλινικών μελετών φαρμακοοικονομία και κατάρτιση θεραπευτικών πρωτοκόλλων.

Ωστόσο, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να «ενεργοποιήσει» τον Ιούνιο του 2018 έναν αυτοτελή και ανεξάρτητο.