Οι κοινές συνήθειες του ζευγαριού στα μηνύματα βελτιώνουν τη σχέση

02-01-2018

Είστε από τα ζευγάρια που έχουν κοινές συνήθειες όσον αφορά στην αποστολή των γραπτών μηνυμάτων από το κινητό; Τότε βελτιώνεται τη σχέση σας με το άλλο σας μισό. Αυτό φάνηκε και από μια νέα έρευνα Αμερικανών επιστημόνων.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Pace στη Νέα Υόρκη των Ηνωμένων Πολιτειών μελέτησαν 205 Αμερικανούς ηλικίας από 18 έως 29 ετών. Όλοι τους ήταν σε σχέση.
Οι ειδικοί τους ζήτησαν να απαντήσουν σε ειδικά ερωτηματολόγια σχετικά με την συμπεριφορά τους όσον αφορά στην αποστολή γραπτών μηνυμάτων με το κινητό. Βαριούνται να γράφουν sms και προτιμούν να παίρνουν τηλέφωνο; Γράφουν μικρά και περιεκτικά μηνύματα ή ολόκληρες εκθέσεις; Τους αρέσει να εκφράζουν τον έρωτα τους με γραπτά μηνύματα;

Τα αποτελέσματα της έρευνας δημοσιεύτηκαν στην επιστημονική επιθεώρηση Computers in Human Behaviour. Όπως διαπίστωσαν οι ερευνητές, όσοι είχαν ίδιες συνήθειες και παρόμοια συμπεριφορά στην αποστολή γραπτών μηνυμάτων με τον σύντροφο τους δήλωναν και μεγαλύτερη ικανοποίηση από τη σχέση τους.

Μοναδική αδυναμία της μελέτης; Το μεγαλύτερο ποσοστό των εθελοντών (74%) ήταν γυναίκες με αποτέλεσμα να μην είναι οι ειδικοί σίγουροι πως ισχύουν 100% και για τους άνδρες.

Πάντως, όπως λένε οι ειδικοί, τα ευρήματα αυτά μπορούν να βοηθήσουν τα ζευγάρια που έχουν καταφύγει σε ψυχολόγους για να σώσουν τη σχέση τους.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Οι μαθητές που ξενυχτούν στέλνοντας μηνύματα δεν πετυχαίνουν στο σχολείο
Σεξ: Όσοι στέλνουν εικονίτσες με τα μηνύματα τους το σκέφτονται συνέχεια