Πως θα εντάσσονται οι γιατροί στον κλάδο του ΕΣΥ μετά την τροποποίηση της υπουργικής απόφαση

11-01-2018

Σε τροποποίηση της κοινής υπουργικής απόφασης για τον καθορισμό της διαδικασίας   ένταξης στον κλάδο γιατρών ΕΣΥ των ιατρών που υπηρετούν στις Μονάδες Υγείας του Π.Ε.Δ.Υ. και διαθέτουν πιστοποιητικό γενικής ιατρικής, προχώρησαν οι συναρμόδιοι υπουργοί. Σύμφωνα με τη νέα απόφαση,

Για την ένταξη στον κλάδο ιατρών Ε.Σ.Υ. είναι απαραίτητα εκτός από την αίτηση και τα ακόλουθα δικαιολογητικά:

α. Φωτοαντίγραφο του πτυχίου. Σε περίπτωση πτυχίου πανεπιστημίου κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης  απαιτείται και φωτοαντίγραφο  επίσημης μετάφρασης. Σε περίπτωση πτυχίων  από  χώρες  εκτός  της  Ευρωπαϊκής  Ένωσης,  απαιτείται  φωτοαντίγραφο  του ξενόγλωσσου  πτυχίου,  φωτοαντίγραφο  επίσημης  μετάφρασης  και  φωτοαντίγραφο  της απόφασης ισοτιμίας του ΔΟΑΤΑΠ.

β. Φωτοαντίγραφο  της απόφασης άδειας ή βεβαίωσης άσκησης ιατρικού επαγγέλματος.

γ. Φωτοαντίγραφο του πιστοποιητικού γενικής ιατρικής

δ. Φωτοαντίγραφο βεβαίωσης εγγραφής σε Ιατρικό Σύλλογο της επικράτειας

ε. Φωτοαντίγραφο ταυτότητας ή διαβατηρίου, από το οποίο θα προκύπτει ότι ο/η κάτοχος είναι Έλληνας υπήκοος ή υπήκοος χώρας κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

στ. Βεβαίωση εκπλήρωσης υπηρεσίας υπαίθρου ή νόμιμης απαλλαγής, οι οποίες εκδίδονται από  το  Τμήμα  Ιατρών  υπόχρεων  και  επί  θητεία  υπηρεσίας  υπαίθρου της  Διεύθυνσης Ανθρωπίνων Πόρων Ν.Π. του Υπουργείου Υγείας.

ζ. Πιστοποιητικό υπηρεσιακών μεταβολών το οποίο χορηγείται από την αρμόδια υπηρεσία της οικείας Δ.Υ.Πε. και από το οποίο θα προκύπτει ο συνολικός χρόνος προϋπηρεσίας.

Σε περίπτωση που κάποιο από τα παραπάνω δικαιολογητικά δεν περιλαμβάνεται στον υπηρεσιακό  φάκελο  του  προς  ένταξη  ιατρού,  ο  ενδιαφερόμενος  ειδοποιείται  από  την γραμματεία της Δ.Υ.ΠΕ προκειμένου να το προσκομίσει το αργότερο μέχρι την ημερομηνία αποστολής των δικαιολογητικών στο συμβούλιο (30-11-2017).