Bloode: Η πρώτη διαδικτυακή κοινότητα για την αιμοδοσία στην Ελλάδα σώζει ζωές

19-01-2018

Με νέα δομή, διάθεση και όραμα που θα σώσει ακόμη περισσότερες ζωές, συνεχίζει και το 2018 το Bloode, η πρώτη διαδικτυακή κοινότητα για την αιμοδοσία στην Ελλάδα.  Η πρωτοβουλία που ξεκίνησε το 2014 από την Ναταλία Κρίτσαλη, τον Αλέξανδρο Σωτηρόπουλο και τον Παναγιώτη Σφήκα, τότε συμφοιτητές στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, μετρά ήδη τρία χρόνια ζωής. Στο διάστημα αυτό κατάφεραν να συγκεντρώσουν 4500 εθελοντές αιμοδότες, να ικανοποιήσουν 191 εκκλήσεις για αίμα και να οργανώσουμε 55 αιμοδοσίες. Και το πιο σημαντικό; Να συγκεντρώσουν συνολικά περισσότερα από 1025 λίτρα αίμα για τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη.

Το Bloode μεγάλωσε μέσα από τις δύο βασικές ομάδες των 26 νέων εθελοντών που πλέον το στελεχώνουν. Ενίσχυσε τη διοικητική ομάδα δημιουργώντας ένα νέο Διοικητικό Συμβούλιο με Πρόεδρο την Ναταλία Κρίτσαλη, ιδρυτικό μέλος του οργανισμού, και μέλη τον Κωνσταντίνο Κίντζιο (Business Development Director, ReGerenation), τον Γιώργο Νικολετάκη(CEO, 100 Mentors) και την Αγγελική Παπαδοπούλου (Υπεύθυνη Εταιρικών Υποθέσεων, Nestlé Ελλάς). Ο Αλέξανδρος Σωτηρόπουλος, επίσης ιδρυτικό μέλος του Οργανισμού, αναλαμβάνει πλέον καθήκοντα Γενικού Διευθυντή και Γενικού Γραμματέα του ΔΣ.

Μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για την εθελοντική αιμοδοσία www.bloode.org, μπορεί ο οποιοσδήποτε :

  • Να ενεργοποιήσει κλήση για κάποιον που έχει ανάγκη, η οποία αποστέλλεται στο δίκτυο αιμοδοτών του οργανισμού και κοινοποιείται στις σελίδες του
  • Να δηλώσει εθελοντής αιμοδότης, δίνοντας απλά το email του ώστε να ειδοποιηθεί για την επόμενη κλήση για αίμα