Με μορφή χιονοστιβάδας οι απομακρύνσεις διοικητών και αναπληρωτών από τα Νοσοκομεία

23-01-2018

Μορφή «χιονοστιβάδας» λαμβάνουν οι απομακρύνσεις διοικητών και αναπληρωτών διοικητών από τα δημόσια νοσοκομεία. Μετά την πρόωρη  λήξη θητείας  του Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείο Λαμίας, Ζυγούρη Παναγιώτη που δημοσιοποιήθηκε χθες, σήμερα ανακοινώθηκε και η πρόωρη λήξη θητείας του Αναπληρωτή Διοικητή του ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ «ΚΟΡΓΙΑΛΕΝΕΙΟ – ΜΠΕΝΑΚΕΙΟ  Ε.Ε.Σ»,  Δριμή  Δημητρίου.

Παράλληλα ανακοινώθηκε ο διορισμός του κ. Θεοδώρου Βασιλείου, Πτυχιούχου Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου του Καρόλου Πράγας (Τσεχίας), ως Αναπληρωτή Διοικητή του Γ.Ν.Αθηνών Κοργιαλένειο-Μπενάκειο  Ε.Ε.Σ. πλήρους  και  αποκλειστικής απασχόλησης, με τριετή θητεία.

Τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με πληροφορίες του Healthview, θα ακολουθήσουν και άλλες απομακρύνσεις διοικητών και αναπληρωτών διοικητών σε νοσοκομεία της Αττικής.

Παράλληλα, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας προχώρησε στον ορισμό μελών στο Διοικητικό  Συμβούλιο  του Εθνικού  Κέντρου  Άμεσης  Βοήθειας (Ε.Κ.Α.Β.), το οποίο πλέον απαρτίζουν:

1.Καρακατσιανόπουλος  Κωνσταντίνος ,  Μηχανολόγος Μηχανικός, με αναπληρωτή του τον Κυριαζή Θανάση, Ιατρό Αναισθησιολόγο.

  1. Μυλωνάς Μιλτιάδης, Πτυχιούχος ΤΕ Διοίκησης Επιχειρήσεων, με αναπληρωτή του τον Χριστακάκη Σταύρο, Δικηγόρο.
  2. Νιάκας Βασίλειος , Ιατρός Χειρούργος, με αναπληρωτή του τον Μπουγκά Αλέξανδρο του Μάρκου,Ειδικ. Γενικής Χειρουργικής.

4.Φράγκου Καλλιόπη, κλάδου ΠΕ Διοικητικού με βαθμό Α ́, Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Διοικητικών Υπηρεσιών και Υποστήριξης, με αναπληρωτή της τον Χριστοφιλόπουλο Μαυροειδή, κλάδου ΠΕ Διοικητικού με βαθμό Γ ́, Προϊστάμενο της Δ/νσης Προϋπολογισμού και Δημοσιονομικών Αναφορών του Υπουργείου Υγείας.

5.Παπανικολάου Σπυρίδωνας ,    Γενικός  Χειρουργός,  με αναπληρωτή  του  τον  Μπαχτή  Κωνσταντίνο  ,Αναισθησιολόγο, αμφότεροι Ιατροί –Διευθυντές ΕΣΥ που υπηρετούν στο ΕΚΑΒ, ως αιρετοί εκπρόσωποι όλων των υπηρετούντων ιατρών Ε.Σ.Υ. στο Ε.Κ.Α.Β. (μονίμων και επί θητεία).

6.Παπαδήμας Σταύρος, με αναπληρωτή του τον Δεβελόγλου Πρόδρομο του Συμεών, αμφότεροι υπάλληλοι του ΕΚΑΒ του κλάδου ΔΕ Πληρωμάτων Ασθενοφόρων, ως αιρετοί εκπρόσωποι όλων των εργαζομένων του ΕΚΑΒ (πλην των ιατρών).

Πρόεδρος του Συμβουλίου ορίστηκε ο κ. Καρακατσιανόπουλος Κωνσταντίνος, με αντιπροέδρους  τους Μυλωνά Μιλτιάδη και ΝιάκαΒασίλειο, από τους οποίους  ο  Μυλωνάς  Μιλτιάδης διορίζεται  με  καθεστώς  πλήρους  και  αποκλειστικής απασχόλησης.

Η θητεία των ανωτέρω διοριζομένων είναι διετής.